Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Imanin ja Leenan maapähkinävoi-nuudelikeitto

Yhdessä kattilassa valmistuva täyteläinen nuudelikeitto lämmittää juuri sopivasti syys-ja talvi-iltoja. Tämän helpon, mutta täynnä makua olevan annoksen osaa valmistaa myös perheen nuorimmat.

Reseptiyhteistyö @imanjaleenasafkaa
Imanin ja Leenan maapähkinävoi-nuudelikeitto

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 pkt (250 g)
    Valio MiFU® suikaleita korma
    Valio MiFU® suikaleet ovat helppo ratkaisu pääruoanlaittoon. Korma-suikaleet sopivat erityisen hyvin intialaistyyliseen kokkailuun, kastikkeisiin ja…
    Valio MiFU® e250 g suikale Korma laktoositon
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 2 tl punaista currytahnaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 6 dl vettä
  • 2 pss udon-nuudelia
  • 2 vartta paksoita
  • ½ prk (2 dl)
    Valio Keittiön ruokakermaa 15%
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon

Viimeistelyyn

  • 0 kg tuoretta basilikaa
  • 0 kg tuoretta ruohosipulia
  • 0 kg seesaminsiemeniä
  • 1 tl rapeaa valkosipulia chiliöljyssä

Ohje

  1. Kuumenna pannu tai kattila ja lisää öljy. Lisää suikaleet ja paista kullanruskea pinta, pari minuuttia per puoli.
  2. Lisää maapähkinävoi- sekä currytahna ja murenna joukkoon kasvisliemikuutio.
  3. Lisää soija sekä (vedenkeittimessä kiehautettu) vesi.
  4. Kun liemi porisee, lisää nuudelit ja varmista, että ne peittyvät nesteeseen. Lisää tarvittaessa hieman lisää vettä. Peitä kannella ja anna kiehua miedolla keskilämmöllä pari minuuttia tai nuudelipakkauksen ohjeen mukaan. Maista lientä, lisää tarvittaessa suolaa tai soijaa, riippuen käyttämäsi nesteen määrästä.
  5. Halkaise pak choi pitkittäin kahtia ja huuhtele se. Kun nuudelit ovat kypsiä, lisää pak choi keiton joukkoon ja anna pehmetä hieman. Lisää lopuksi kerma ja anna keiton vielä lämmetä. Halutessasi voit viimeistellä jokaisen annoksen basilikalla ja ruohosipulilla, mustakuminan- tai seesaminsiemenillä ja chiliöljyllä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 94 kcal
Proteiini 6,9 g
Hiilihydraatti 2,1 g
Rasva 6,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,3 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 1,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta basilikaa
  • tuoretta ruohosipulia
  • seesaminsiemeniä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.