
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 1 kukkakaali
- 1 rkl oliiviöljyä
- ½ tl timjamia
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ tl sormisuolaa
Koskenlaskija-kastike
-
½ pkt (à 250 g)
Valio Koskenlaskija® paprika-chili sulatejuustValio Koskenlaskija® paprika-chili antaa sopivasti potkua kastikkeisiin, keittoihin, uuniruokiin sekä tietysti leivän päälle. Paprika-chili sulatejuusto…
-
½-1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 tl rapeaa valkosipulia chiliöljyssä
Lisäksi
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 0 kg sormisuolaa ripaus
Jaa resepti
Ohje
- Nosta kukkakaali folion päälle. Hiero öljy ja mausteet käsin kukkakaalin pintaan. Jos käytät valkosipulia, siivuta se ja sujauta siivut mukaan paketin sisään. Sulje folio ja kypsennä grillissä noin 20 minuuttia, jotta kukkakaali pehmenee hieman. Poista sen jälkeen folio, käännä kukkakaali ylösalaisin, lorauta päälle vielä hieman oliiviöljyä ja paahda pinta suoraan grillissä noin 5-10 minuutin ajan. Kurkkaa välissä, että kukkakaali ei pala.
- Aloita juustokastikkeen valmistus, kun kukkakaalin kypsennystä on maksimissaan 10 minuuttia jäljellä. Pilko Koskenlaskija kattilaan ja lorauta sekaan kerma. Kuumenna välillä sekoittaen, kunnes juusto on täysin sulanut ja kastikkeen koostumus paksua, mutta niin valuvaa, että saat sen kaadettua kukkakaalin päälle. Kastike tiivistyy viilentyessään, joten lisää tarvittaessa kesken sekoittelun kermaa. Sekoita lopuksi joukkoon chiliöljy, mutta sekoita vain pari kertaa lusikalla, jotta kastike jää raidoille.
- Nosta kukkakaali tarjoiluastiaan. Valuta vielä kuuma juustokastike päälle välittömästi. Viimeistele ruohosipulilla ja sormisuolalla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
312 kcal
Proteiini
16,4 g
Hiilihydraatti
1,3 g
Rasva
26,9 g
Tyydyttynyt rasva
12,3 g
Ravintokuitu
0,1 g
Suola
4,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sormisuolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.