Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Imanin ja Leenan grillattu kukkakaali

Tämä ihmekastike ei vaadi suurustamista vaan se valmistuu helposti kolmesta raaka-aineesta muutamassa minuutissa! Valio Koskenlaskija® paprika-chili antaa kastikkeelle sopivan tulista potkua. Nauti grilliruoan lisukkeena ja ihastu!

Reseptiyhteistyö @imanjaleenasafkaa
Imanin ja Leenan grillattu kukkakaali
Imanin ja Leenan grillattu kukkakaali

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • kukkakaali
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl timjamia
  • valkosipulinkynsi
  • ½ tl sormisuolaa

Koskenlaskija-kastike

Lisäksi

  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 0 kg sormisuolaa ripaus

Ohje

  1. Nosta kukkakaali folion päälle. Hiero öljy ja mausteet käsin kukkakaalin pintaan. Jos käytät valkosipulia, siivuta se ja sujauta siivut mukaan paketin sisään. Sulje folio ja kypsennä grillissä noin 20 minuuttia, jotta kukkakaali pehmenee hieman. Poista sen jälkeen folio, käännä kukkakaali ylösalaisin, lorauta päälle vielä hieman oliiviöljyä ja paahda pinta suoraan grillissä noin 5-10 minuutin ajan. Kurkkaa välissä, että kukkakaali ei pala.
  2. Aloita juustokastikkeen valmistus, kun kukkakaalin kypsennystä on maksimissaan 10 minuuttia jäljellä. Pilko Koskenlaskija kattilaan ja lorauta sekaan kerma. Kuumenna välillä sekoittaen, kunnes juusto on täysin sulanut ja kastikkeen koostumus paksua, mutta niin valuvaa, että saat sen kaadettua kukkakaalin päälle. Kastike tiivistyy viilentyessään, joten lisää tarvittaessa kesken sekoittelun kermaa. Sekoita lopuksi joukkoon chiliöljy, mutta sekoita vain pari kertaa lusikalla, jotta kastike jää raidoille.
  3. Nosta kukkakaali tarjoiluastiaan. Valuta vielä kuuma juustokastike päälle välittömästi. Viimeistele ruohosipulilla ja sormisuolalla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 312 kcal
Proteiini 16,4 g
Hiilihydraatti 1,3 g
Rasva 26,9 g
Tyydyttynyt rasva 12,3 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 4,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sormisuolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search