Tacopiirakka

Tacopiirakka
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Tacopiirakka

Tacopiirakka

Mikset tarjoaisi tacoja vaihteeksi piirakan muodossa? Maukas jauhelihapiirakka saa pinnalleen fiestatyyliin maissinachot, tuoretomaattisalsan ja korianteria. Tarjoa piirakan lisänä dippikastikkeita, esim. guacamolea ja Koskenlaskija jalapeno-cheddar juustokastiketta.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
88 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

100 g
2 dl
vehnäjauhoja
ripaus
suolaa
1 dl (50 g)
1
kananmuna

Täyte

400 g
jauhelihaa
1
sipuli
1
vihreä paprika
1 pussi (40 g)
taco mausteseosta
1 prk (150 g)
½ prk (à 250 g)
1
kananmuna
2 dl (100 g)

Päälle

250 g
kirsikkatomaatteja
2
kevätsipulivartta
suolaa ja pippuria myllystä
100 g
maissilastuja
½ ruukkua
tuoretta korianteria

Ohje

  1. Nypi kylmä voi ja vehnäjauhot tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Lisää ripaus suolaa ja juustoraaste. Sekoita.
  2. Lisää lopuksi muna ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.
  3. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli rasvassa. Lisää kuutioitu paprika ja mausteseos, kuullota hetki. Nosta pannu pois liedeltä.
  4. Sekoita lopuksi joukkoon crème fraîche, koskenlaskija, muna ja juustoraaste.
  5. Kauli taikina ohueksi levyksi ja nosta piirakkavuokaan. Siisti reunat.
  6. Levitä täyte vuokaan. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 30 min.
  7. Kuutioi tomaatit ja viipaloi kevätsipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi piirakan päälle.
  8. Viimeistele maissilastuilla ja korianterilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
266 kcal
Proteiini
18 g
Hiilihydraatit
0 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.