Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lasagne

Lasagne on perinteinen italialainen ruokalaji, joka koostuu kerroksittain ladotuista pastalevyistä, jauhelihakastikkeesta sekä juustokastikkeesta. Parhaimmillaan lasagne on mehevän kostea ja täyteläinen.

Lasagne

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 9 lasagnelevyä

Jauhelihakastike

  • 400 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
  • 3 sipulia
  • 4-5  valkosipulin kynttä
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 1 rkl sokeria
  • ¼ tl jauhettua valkopippuria

Juustokastike

  • 3 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 6 dl
    Valio Kiehu® maitojuomaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Kiehu® maitojuoma 1 l
  • 1 pussi (150 g)
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl jauhettua valkopippuria

Voiteluun

Pinnalle


Ohje

Jauhelihakastike

  1. Paista jauheliha ja hienonnetut sipulit ja valkosipuli pannulla rasvassa.
  2. Lisää tomaattimurskat. Huuhtele molemmat tölkit ½ dl:la vettä ja lisää jauhelihan joukkoon. Lisää liemikuutiot, sokeri ja pippuri. Anna kiehua alhaisella lämmöllä muutama min.

Juustokastike

  1. Kuumenna rasva kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot.
  2. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen ja lisää juustoraaste. Mausta kastike.

Lasagnen valmistus

  1. Levitä voidellun lasagnevuoan pohjalle ensin jauhelihakastiketta ja sitten juustokastiketta. Lado päälle 3 lasagnelevyä. Laita päälle taas jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan.
  2. Painele lopuksi lasagnea kevyesti, jotta kastikkeet jakaantuvat tasaisesti. Ripota päälle juustoraaste.
  3. Kypsennä 175 asteessa n. 1 tunti. Anna vetäytyä 15 - 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 124 kcal
Proteiini 6,8 g
Hiilihydraatti 8,3 g
Rasva 6,8 g
Tyydyttynyt rasva 2,9 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search