Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 20 min
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.33
tähteä viidestä
120 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 9 lasagnelevyä
Jauhelihakastike
- 400 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
- 3 sipulia
- 4-5 valkosipulin kynttä
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- 2 lihaliemikuutiota
- 1 rkl sokeria
- ¼ tl jauhettua valkopippuria
Juustokastike
-
3 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 3 rkl vehnäjauhoja
-
6 dl
Valio Kiehu® maitojuomaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 pussi (150 g)
Valio Emmental raastettaValio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
- ½ tl suolaa
- ¼ tl jauhettua valkopippuria
Voiteluun
-
1-2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Pinnalle
-
1 dl
Valio pizzajuusto raastettaValmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
Jaa resepti
Ohje
Jauhelihakastike
- Paista jauheliha ja hienonnetut sipulit ja valkosipuli pannulla rasvassa.
- Lisää tomaattimurskat. Huuhtele molemmat tölkit ½ dl:la vettä ja lisää jauhelihan joukkoon. Lisää liemikuutiot, sokeri ja pippuri. Anna kiehua alhaisella lämmöllä muutama min.
Juustokastike
- Kuumenna rasva kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot.
- Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen ja lisää juustoraaste. Mausta kastike.
Lasagnen valmistus
- Levitä voidellun lasagnevuoan pohjalle ensin jauhelihakastiketta ja sitten juustokastiketta. Lado päälle 3 lasagnelevyä. Laita päälle taas jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan.
- Painele lopuksi lasagnea kevyesti, jotta kastikkeet jakaantuvat tasaisesti. Ripota päälle juustoraaste.
- Kypsennä 175 asteessa n. 1 tunti. Anna vetäytyä 15 - 20 minuuttia ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
124 kcal
Proteiini
6,8 g
Hiilihydraatti
8,3 g
Rasva
6,8 g
Tyydyttynyt rasva
2,9 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.