
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni250°C
Arvostele
4.4
tähteä viidestä
10 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 25 g hiivaa
- 2 dl vettä
- ½ tl suolaa
- 5 dl vehnäjauhoja
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Tomaattikastike (ks. vinkki)
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 rkl oreganoa
- 1 rkl basilikaa
- 2 valkosipulin kynttä
- ½ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Juustokuorrutus
-
1 pussi (150 g)
Valio pizzajuusto raastettaValmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
Kinkku-rucola
-
50 g
ohuen ohuita kylmäsavukinkkuviipaleita
- 50 g serranokinkkua
Voit kokeilla myös - ½ rasiaa (à 250 g) kirsikkatomaatteja
- 1½ dl kivettömiä oliiveja
- 1-2 dl (25 g) rucolaa
Jauheliha
- 250 g jauhelihaa
- 1 sipuli
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 0 kg suolaa ja pippuria
Kinkku-ananas-AURA
- 1 pkt (170 g) savukinkkua
- 4 ananasrenkaita
-
100-150 g (2 dl)
Valio AURA® muruaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
Katkarapu-simpukka-oliivi
- 200 g katkarapuja, MSC-sertifioitu
- 1 prk (265/150 g) simpukoita valutettuna
- ½ dl oliiviviipaleita
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Katso halutessasi pizzan valmistus lasten kanssa:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
- Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
- Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
- Kauli tai taputtele taikina uunipannun kokoiseksi tai 2 - 4 pyöreäksi pohjaksi.
- Nosta pohja leivinpaperin päälle. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
- Paista täytetty pizza 250 asteessa uunin alaosassa n. 15 min.
Tomaattikastike
- (Voit myös käyttää itse tehdyn tomaattikastikkeen sijaan myös valmista tomaatti-pastakastiketta.)
- Valuta tomaattimurska, mausta se ja levitä kohonneelle pizzapohjalle.
- Valmista valitsemasi täyte ja levitä se tomaattiseoksen päälle. Jos valmistat kinkku-ananas-AURA täytteen, vähennä suolan määrä puoleen tai jätä koonaan pois.
- Ripottele päälle juustoraaste.
Kinkku-rucola
- Levitä kinkkuviipaleet ja puolitetut oliivit tomaattiselle pizzapohjalle. Kuorruta juustoraasteella.
- Lisää paistetun pizzan päälle rucolaa ja puolitettuja kirsikkatomaatteja.
Jauheliha
- Paista jauheliha Oivariini rasvassa paistinpannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.
- Levitä ainekset tomaattiselle pizzapohjalle ja kuorruta juustoraasteella.
Kinkku-ananas-AURA
- Levitä suikaloitu kinkku, valutetut ananakset sekä AURA muru tomaattiselle pizzapohjalle.
- Kuorruta juustoraasteella.
Katkarapu-simpukka-oliivi
- Levitä ainekset tomaattiselle pizzapohjalle. Kuorruta juustoraasteella.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
160 kcal
Proteiini
9,1 g
Hiilihydraatti
11,5 g
Rasva
8,3 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa