Siirry sisältöön
Pinnalla

Kuukauden trendiresepti: upside down -juustokakku

Kuukauden trendiresepti: upside down -juustokakku

Näin teet upside down -juustokakun 

Reverse cheesecake valmistuu näppärästi ilman uunia ja liivatetta ja onnistuu myös aloittelevalta leipurilta. Kakun teko aloitetaan perinteisen juustokakun tapaan. Pohjan keksimassa sekoitetaan keksimurusta ja voista ja painellaan vuoan reunoille.  

Supersimppeli kermatäyte valmistuu muutamassa minuutissa kolmesta raaka-aineesta. Sitruunalla maustettu, itse keitetty nopea mustikkahillo tekee kakusta riemastuttavan raikkaan. Vaahto ja hillo kerrostellaan keksipohjaan, minkä jälkeen koko komeus siirretään jääkaappiin jähmettymään.  

Tip icon

Tuunaa & onnistu

  • Muista jäähdyttää hillo hyvin ennen pohjan täyttämistä. 
  • Kakun kumoaminen helpottuu, kun annat sen jähmettyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia. 
  • Kokeile mustikoiden tilalla myös muita sesongin marjoja, kuten herukoita tai vadelmia.  
  • Reseptistä saa helposti gluteenittoman, kun pohjan keksit vaihtaa gluteenittomiin digestivekekseihin.  

Vinkit antoi reseptin kehittänyt Oona Heikkinen Valio Koekeittiöstä.