Siirry sisältöön
Valiojengi

Myyntipalvelutiimin kesätyöntekijä Sanni Makkonen: ”Ura myynnillisessä työssä kiinnostaa minua tulevaisuudessakin. On ollut motivoivaa tehdä töitä kotimaisesti ja kansainvälisestikin arvostetulle brändille”.

Sanni Makkonen

Annettu vastuu, luotto omaan osaamiseen ja tiimin tuki ovat auttaneet Sannia työssään ja viihtymisessä Valiolla. Kesätyö on opettanut paljon ja antanut tarvittavaa arjen konkretiaa korkeakouluopinnoille.

Opiskelen kauppatieteitä kandivaiheessa LUT-yliopistossa pääaineenani laskentatoimi ja sivuaineina johtaminen sekä markkinointi. Jatkan opintojani syksyllä kandintutkielman merkeissä, joten käytännön kokemus kesätyön kautta tuli hyvään saumaan.

Työskentelin myyntineuvottelijana Valio Aimo-tukkukaupan puolella, jossa hoidan asiakkaidemme tukkutilauksia. HoReCa-tiimimme asiakkaisiimme kuuluu esimerkiksi ravintoloita, päiväkoteja ja laivoja. Neuvottelemme asiakkaidemme kanssa heidän tilaustarpeistaan, ehdotamme tarvittaessa korvaavia tuotteita ja sovimme logistiikkaan liittyvistä asioista. Työssä tarvitaan hyvää Aimon ja Valion tuotteiden tuntemusta. Vaikka tuotteita on todella paljon, olen kesän aikana päässyt tutustumaan niihin hyvin.

Tilaustyön lisäksi tekemäni asiakashankinta on tuonut monipuolisuutta ja toisenlaista haastavuutta työhöni. On ollut kiva huomata, kuinka asiakaskohtaisesti, pitkällä tähtäimellä ja rohkeasti tulevaisuuteen katsoen täällä tehdään töitä.

Teemme yhteistyötä koko Myyntipalvelu-tiimin kesken ja autamme toisiamme aina tarvittaessa. Olen kesän aikana tehnyt paljon töitä myös asiakastuen ja logistiikkapalveluiden kanssa varmistaaksemme, että tilaukset löytävät sujuvasti perille.

Parasta työssäni on ollut tehtävien laajuus ja uuden oppiminen. Olen saanut paljon käytännön kokemusta SAP-järjestelmän käytöstä, josta on varmasti hyötyä myös tulevaisuudessa. Meillä on ollut myös mahdollisuus tutustua laajemmin Aimon ja Valion toimintaan, ja olenkin pystynyt auttamaan asiakkaita myös kysymyksissä, jotka eivät suoraan liity omaan rooliini. Olen aiemmin toiminut toisella puolella asiakkaana eli tilausten tekijänä, joten on ollut erityisen mielenkiintoista nähdä prosessi palveluntuottajan näkökulmasta.

Kesätyöhön Valiolle houkutteli tehtäväroolin lisäksi Valion toiminta ja brändi. Viimeisin koulutyöni käsitteli Valiota ja osuuskuntien johtamista, ja oli mahtavaa kurssin päätteeksi todeta, että myös kesätyöpaikka täällä oli varmistunut.

Vastaanotto on ollut lämmin ja työilmapiiri reilu ja avoin. On tullut vahvasti sellainen fiilis, että täällä luotetaan työntekijöiden osaamiseen eikä ketään jätetä yksin.

Työpäivät ja työn tempo ovat olleet hyvinkin vaihtelevia. Työn ja vapaa-ajan tasapainoa on kuitenkin ollut helppoa pitää yllä.

Muutin Lappeenrannasta Helsinkiin kesäksi töiden perässä. Olen viettänyt paljon aikaani ystävieni kanssa ja tutustunut Helsinkiin. Urheilu on ollut myös yksi kesän aktiviteeteista, ja yhtenä etuna täällä työskentelyssä täytyykin mainita Valio Pitäjänmäen urheilutilat!

Arkeen pientä luksusta tuo päivittäinen luottokumppanini, Oddlygood® Barista Caramel -kaurajuoma.

Search