Siirry sisältöön
Valiojengi

Vientitiimin kesätyöntekijä Emilia Saxén: ”Kesätyö Valiolla on ollut loistava oppimiskokemus, ja töihin on ollut aidosti kiva tulla päivittäin”.

Emilia Saxen

Kesätyö Valiolla on tarjonnut Emilialle ainutlaatuisen mahdollisuuden saada kokemusta elintarvikkeiden viennistä. Parhaita puolia työssä on ollut rento työilmapiiri ja työkaverit, mielenkiintoiset ja haastavat työtehtävät sekä asiakaskohtaamiset.

Opiskelen Vaasan kauppakorkeakoulussa kansainvälistä liiketoimintaa. Olen ollut jo pidempään kiinnostunut elintarvikealasta ja viennistä. Kesätyö Valiolla vientikoordinaattorina oli minulle hieno mahdollisuus oppia alasta, kattaahan Valion vienti noin neljänneksen koko Suomen elintarvikeviennistä.

Työtehtäväni ovat keskittyneet Valion voin ja jauheiden Euroopan-vientiin. Asiakkaamme ovat isompia elintarvikealan yrityksiä esimerkiksi Saksasta, Puolasta ja Italiasta. Otan vastaan asiakkaidemme tilauksia ja koordinoin rekkayhtiöiden kanssa niiden toimituksesta kohdemaahan. Varmistan siis, että asiakkaamme saavat oikeat tuotteet oikeaan aikaan. Työni sisältää rutiininomaisia tehtäviä, mutta ajoittain tilauksiin saattaa tulla äkkinäisempiä muutoksia, jotka tuovat työhöni vaihtelua. Teemme yhdessä töitä koko vientitiimin kanssa, ja olen lisäksi päässyt tekemään yhteistyötä Valion tehtaiden ja kuljetuspalveluyhtiöiden kanssa.

Työ on edellyttänyt nopeaa tehtäviin tarttumista, paineensietokykyä, organisointitaitoja ja tarkkuutta. Kun tilaukset saapuvat meille, niitä on oikeastaan välittömästi alettava käsittelemään. Samanaikaisesti täytyy kyetä hallitsemaan useita tilauksia, jotka sisältävät eri yksityiskohdat ja vaatimukset. Työ on toisinaan siis hyvinkin pikkutarkkaa. Ajoittain hektinen työ on saanut työpäivät kulumaan nopeasti, eikä kelloa ole tarvinnut vilkuilla.

Olen kesän aikana päässyt hyödyntämään kansainvälisen liiketoiminnan osaamistani mutta myös oppimaan paljon uutta. Olen kehittänyt taitojani eri järjestelmien parissa sekä tutustunut paremmin elintarvikealaan, tilaus-toimitusprosesseihin ja Valion toimintaan.

Paras asia työssäni on ollut monipuoliset asiakaskohtaamiset. Olen saanut tehdä yhteistyötä useista eri kulttuureista tulevien asiakkaidemme kanssa. Asiakastyytyväisyys on iso motivaattori, on kiva saada hyvää asiakaspalautetta ja kiitosta omasta työstä.

Oma tiimini on myös yksi syy siihen, miksi olen viihtynyt Valiolla niin hyvin. Vastaanotto on ollut mahtava. Viennin porukalla on ajoittaisesta nopeasta työtahdista huolimatta positiivinen ja rauhallinen työote. Voin vain todeta, että on ollut aidosti kiva tulla töihin päivittäin.

Suosittelisin Valiota kesätyöpaikkana, koska täällä on yleisesti hyvä työilmapiiri: töitä tehdään hyvällä fiiliksellä, kaikkia moikataan käytävillä ja työntekijöiden osaamiseen luotetaan. Myös esihenkilön tuki on ollut tärkeää, ja se vaikuttanut positiiviseen kuvaan Valiosta työnantajana.

Minulla on musta vyö taekwondossa, ja kesällä onkin mennyt paljon aikaa treeneissä. Laji vaatii ihan erilaista keskittymistä, joten se on ollut yksi kesän parhaista tavoista palautua.

Valion tuotteista lemppari on nuoresta asti ollut Valio Oltermanni®, se on yksinkertaisesti paras juusto!

Search