Siirry sisältöön
Valiojengi

Business environment -tiimin kesätyöntekijä Daniel Tyrväinen: ”Kesätyö Valiolla on tarjonnut monipuolisesti haastavia työtehtäviä ja onnistumisia”.

Daniel Tyrväinen

Kauppatieteitä opiskeleva Daniel on arvostanut kesätyössään tehtäväkenttänsä laajuutta, työtehtävien haastavuutta ja kannustavaa työilmapiiriä. Työnantajana Valio houkutteli myös siksi, että sen etenevästä kansainvälistymisestä huolimatta Valion arvot ja kotimaisuus välittyvät edelleen vahvasti.

Jatkan maisterivaiheen opintojani Turun kauppakorkeakoulussa, jossa opiskelen rahoitusta, tietojärjestelmätiedettä sekä kansainvälistä liiketoimintaa. Kesätyö Valiolla on tuonut kivaa vaihtelua opinnoille sekä mahdollisuuden päästä soveltamaan koulussa saatua osaamista.

Työnkuvani Junior Market Intelligence Specialistin roolissa keskittyy Valion toimintaympäristön seurantaan ja analysointiin. Tähän kuuluu esimerkiksi keskeisten talouslukujen raportointia, kotimaisten ja kansainvälisten kilpailijakatsausten toteuttamista ja markkina-analyysien tekoa. Isossa roolissa työssäni on ollut myös Power BI -osaaminen sekä muiden tietojärjestelmien hallinta ja kehitystyö.

Meijeri- tai elintarvikeala eivät omasta kokkausinnostani huolimatta olleet minulle entuudestaan tuttuja, etenkään liiketoimintaympäristöinä. Olen kuitenkin työtehtävieni myötä paneutunut melko syvällisesti Valion toimintaympäristöön, ja sitä kautta saanut myös aivan uudenlaisen käsityksen alasta ja alalla toimivista yrityksistä.

Yksi parhaista puolista työssäni Valiolla on ollut tehtävien monipuolisuus ja laajuus. Yksikään päivä ei oikeastaan ole ollut samanlainen. Työ on toisinaan ollut vauhdikasta ja vaatinut nopeita reagointeja toimintaympäristössä tapahtuviin muutoksiin. Pidän itseni haastamisesta, sitä kautta myös oma osaaminen kehittyy. Vastapainona on kuitenkin ollut samanhenkisen tiimin tuki ja kannustus, apua saa aina kun sitä kysyy.

Koen, että opintoni ovat olleet erinomainen pohja kesätyölleni Valiolla, sillä työ on vaatinut matemaattista tarkkuutta, kansainvälisen liiketoiminnan ymmärrystä ja erilaisten ohjelmistojen ja järjestelmien tuntemusta sekä kykyä soveltaa niitä.

Olen oppinut Valiolla paljon, vaikka aika kesätöissä on kulunut nopeasti. Oppimista on tapahtunut omien työtehtävien lisäksi myös yhteistyön kautta. Olen päässyt kesän aikana työskentelemään muiden tiimien ja toimintojen kanssa erilaisissa projekteissa. Ideointi tiimissä tekee työstä tehokkaampaa, monipuolisempaa ja tuloksellisempaa.

Suosittelen Valiota kesätyöpaikkana, koska täällä on aidosti tilaa kehittyä. Oman osaamisen kehittämistä on tukenut kattava perehdytys, jatkuva palaute esihenkilöiltä ja kollegoilta sekä tietenkin oma asenne. On palkitsevaa huomata, miten lyhyessäkin ajassa voi nähdä oman edistymisen. Pienten onnistumisten myötä motivaatio kasvaa.

Paras tapa palautua työstä on urheilu ystävien kanssa. Harrastan monipuolisesti esimerkiksi tennistä, padelia ja jalkapalloa sekä käyn uimassa. Myös Valion Pitäjänmäen urheilutilat uima-altaasta tenniskenttään ovat olleet ahkerassa käytössä kesän aikana.

Parhaina välipaloina urheilun päätteeksi toimivat erityisesti Valio PROfeel® -tuotteet!

Search