Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Nachopelti on illanistujaisten kiistaton kunkku! Näin teet sen seitsemällä herkullisella tavalla 

Leffailtojen klassikkotarjottava nachopelti ilahduttaa helppoudellaan. Viikonloppuherkun makumaailmaa voi vaihdella omien mieltymysten mukaan. Testaa näitä reseptejä ja innostu uusista ideoista – mikä on sinun lempparisi?  

Rehevä ja runsas nachopelti on nopea valmistaa ja maistuu kaikille. Rouskuvien nachojen, mausteisten päällisten ja valuvan juuston yhdistelmä koukuttaa. Valitsitpa peltiin proteiinilisäksi jauhelihaa, kanaa tai kasvistäytteitä, näillä herkuilla lähtee taatusti nälkä!  

Perinteiseen tyyliin 

Nachopellin hyvällä perusreseptillä pääsee pitkälle. Pussillinen nachoja pohjalle, päälle simppeli jauhelihakastike sekä valmista Koskenlaskija® juustokastiketta ja nopea kuumennus uunissa. Annos viimeistellään itse tehdyllä, superhelpolla avokadotahnalla, crème fraîchella ja tuoreella korianterilla. 

Pikaisesti pannulla  

Tässä versiossa nachopelti ei ehdi uuniin saakka, sillä tacopannunakin tunnettu nachopannu valmistuu näppärästi liedellä. Värikkäitä kasviksia ja perinteisiä nachopellin lisukkeita sisältävä ruoka maistuu sellaisenaan tai vaikka lämpimien salaattien ja kulhoruokien osana. Täytteet voi sujauttaa pikaruokatyyliin myös tortillojen sisään, jolloin nachot murustellaan rennosti täytteen päälle tuomaan lisärousketta ruokaan. 

Vegaanille sopivana versiona  

Jos olet tottunut tekemään nachopellin broilerista, kokeile vaihteeksi Gold&Green® Mureat & Mehevät -suikaleita. Hämmentävän paljon kanaa muistuttavat suikaleet tuovat ruokaan kanaisan maun lisäksi reippaasti proteiinia. Myös juustokastike onnistuu vegaanisena kasvipohjaisen mozzarellaraasteen ja currymaustetun kauravalmisteen avulla. Annos viimeistellään tuoresalsalla, jonka raikas maku vie mielen suoraan Meksikoon. 

Lämpimänä salaattina  

Astetta kevyempi nachopelti tarjoaa erityisen herkullisen tavan täyttää päivän kasviskiintiö. Lämmin, Meksikolta maistuva salaatti ilahduttaa kaikissa sateenkaaren väreissä. Paprikan, punasipulin, maissin ja kikherneiden makukimara täydentyy uunin jälkeen kermaisella avokadolla ja tuoreella korianterilla. Pienen mausteisuuden ja täyteläisyyden takaa Koskenlaskija® Ruoka & Dippi, jossa maistuvat jalapenot ja cheddar. 

Porukalla dippaillen   

Somesta tuttu levitelauta eli butter board maistuu mainiolta myös nachopellin mauilla. Ihanan värikäs tarjottava sopii rentoihin illanistujaisiin, ja valmistukseenkin kuluu vain vartti. Levitä crème fraîchea laakealle astialle ja ripottele päälle erilaisia dipattavia, kuten nachoja, kirsikkatomaatteja, rapeita salaatinlehtiä ja varsiparsakaalia. Simppeliä herkkua voi maustaa oman maun mukaan ja lisätä päälle myös paistettua jauhelihaa, papuja tai nyhtökanaa. Viimeistele hienonnetulla chilillä ja rapealla valkosipulilla.  

Pirteää vaihtelua perunoilla 

Nachopeltiin passaa myös peruna! Tämä vegaaneillekin sopiva peltiruoka on maistuva ja sopivan täyttävä vaihtoehto arkeen. Pelti sujahtaa uuniin alle kymmenessä minuutissa, ja tacomausteella maustetut perunalohkot kypsennetään yhdessä Gold&Green® -suikaleiden kera. Annoksen viimeistelee nopeasti valmistuva tuoresalsa, valmis guacamole ja ihanan kermainen Dream Fraiche. 

Älyttömän helposti valmiskastikkeilla 

Supernopea nachopelti syntyy parissakymmenessä minuutissa valmiiksi maustetuilla tuotteilla oikaisten. Jauhelihasta, tacomausteesta ja papusalsasta valmistuva kastike saa kaverikseen meksikolaisittain maustettua juustoraastetta, ja lisämakua ruokaan tuo paahdetun sipulin makuinen crème fraîche. Tämän helpommaksi ei nachopelti enää muutu!  


Search