Siirry sisältöön
Ruokavinkit

Näin syntyy syntisen hyvä paholaisen kakku

Näin syntyy syntisen hyvä paholaisen kakku
Ilona Köckritz-Perkiö
Ilona Köckritz-Perkiö
Valio Koekeittiö

Ilonan ruokatekemisessä heijastuu vahva kiinnostus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja liikuntaan. Herkuttelu on kuitenkin välillä tarpeen – onneksi.

Devil’s food cake eli paholaisen kakku on amerikkalainen suklaakakku – ja syntisen hyvä sellainen! Kakku on pienehköstä koostaan huolimatta riittoisa, sillä suklaan ja makean ystävän herkkuhimo tyydyttyy melko pienestäkin palasta. Psst…. helppotekoisempaa ohjetta saa hakea!

Täyteläinen suklaakakku helposti

Paholaisen kakun reseptiä etsiessä vastaan tulee niin suklaakuivakakkuja kuin tuhdin täyteläisiä kerroskakkuja. Halusin tehdä kakusta jälkimmäisen kaltaisen ja lopputulosta maistaessani uskallan sanoa onnistuneeni: tämä tummanpuhuva suklaakakku on ehkä yksi suklaisimmista suklaakakuista, joita olen ikinä maistanut. Todellinen suklaanystävän unelma, sanoisin! Mehevä ja sopivan tiivis sekä täyteläinen.

Paholaisen kakun nimi on pakko tulla sen syntisestä herkullisuudesta; en keksi mitään muutakaan selitystä sille. Resepti on yksinkertaisuudessaan loistava: ei turhaa krumeluuria, ei liikaa touhuamista kakun ympärillä, ei koristeita tai kermapursotuksia.

Paljon makua pienessä paketissa

Paholaisen kakun kakkupohja leivotaan kompaktiin kokoon uunipellillä. Pienensin kakun paistoaluetta leivinpaperin ja uuninkestävän astian avulla. Näin pohja säilyy tahmean kosteana ja siitä voi leikata kakun kaksi mehevää kerrosta.

paholaisen kakku vaihe
Search