Siirry sisältöön
Oppitunti

Näin teet suloiset tuorejuustokuuset

tuorejuustokuuset
Anna Jalas-Karjalainen
Valio Markkinointi

Anna uskoo, että parastakin soppaa kannattaa hiukan hämmentää.

Mikä olisi jouluisampi kuin kuusen muotoinen juustoherkku? Näihin pikkujoulupöydän katseenvangitsijoihin tarvitset vain muutaman raaka-aineen.

Tuorejuustokuuset ovat mainio idea pikkujoulujen pikkusuolaiseksi. Ne tuovat jouluista tunnelmaa myös juustotarjottimelle. Kuuset muotoillaan juustomassasta, jossa maistuu raikkaan kylmäsavulohituorejuuston ja sitruunan lisäksi cheddarjuustoraaste, joka tuo makuun syvyyttä mutta saa myös kuusen pysymään muodossaan tarjoilun ajan. Kun massa on saanut jähmettyä viileässä, muotoillaan kuuset nopeasti pyörittelemällä. Lopuksi ne saavat neulaset pintaansa tillistä. Joulutunnelma on taattu, kun kuuset saavat latvatähdiksi tähtianikset.

Tuorejuustokuusiin tarvitset

Lisäksi

  • 1 ruukku tilliä hienonnettuna
  • 2 tähtianista latvatähdiksi
  • voileipäkeksejä

Näin valmistat tuorejuustokuuset

  1. Sekoita tuorejuusto, juustoraaste ja kuoriraaste tasaiseksi massaksi.
  2. Jaa massa kahteen osaan ja pyöräytä pallon muotoiseksi nyyteiksi tuorekelmun sisään. Siirrä jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
  3. Laita tilli syvälle lautaselle. Muotoile juustopallot nopeasti käsin kartion muotoisiksi kuusiksi. Pyörittele kuusien pinta kauttaaltaan tillissä. Säilytä kuuset jääkaapissa ja siirrä huoneenlämpöön juuri ennen tarjoilua. Aseta halutessasi tähtianikset latvatähdiksi.
  4. Tarjoa juustokuuset voileipäkeksien kanssa.

Vaihtelua makuun

Eikö kylmäsavulohi ole suosikkisi? Saat helposti vaihtelua makuun vaihtamalla tuorejuuston. Kokeile esimerkiksi näitä:

Search