Siirry sisältöön
Valiojengi

Oma uskallus ja motivaatio puskevat eteenpäin: Ville Kuukkasen draivi teki asentajasta asiantuntijan

Ville Kuukkanen

Ville tuli Valiolle vuonna 2011 kunnossapitoasentajaksi ja on ehtinyt Valio-uransa aikana toimia monissa eri tehtävissä. Tämän taustalla on paitsi Valion tarjoamat mahdollisuudet, myös oma motivaatio ja innostus lähteä kokeilemaan uutta. Valio haluaa motivoida henkilöstöään uusien haasteiden edessäja johtamislupauksen mukaisesti ohjata oikeat osaajat paikoilleen.

Minkälainen urapolkusi tekniseksi asiantuntijaksi on ollut?

Tulin Valiolle vuoden 2011 loppupuolella kunnossapitoasentajaksi Jyväskylän tehdasalueelle. Sen jälkeen olen toiminut alueasentajana ja tiimiesihenkilönä tuotevalmistuksen puolella. Työssäni olen päässyt huolehtimaan monipuolisesti koko tehdasalueen toiminnasta – viemäritukoksisista jälkipakkauslaitteiden ja automaatiolaitteiden huoltoon ja kaikkeen siltä väliltä. Työni on ollut ajoittain hyvinkin hektistä mutta erittäin antoisaa. Tällä hetkellä toimin teknisenä asiantuntijana tuotevalmistukseen ja nesteprosesseihin liittyvien laitteiden parissa.

Olen taustaltani kunnossapitoasentaja, mutta työni kautta minulla heräsi vahva kiinnostus automaatioon ja sen prosesseihin. Tämä innostus johti päätökseeni kouluttautua automaatioinsinööriksi Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Opintojen ja työn yhdistämisessä on ollut hienoa se, että koulussa opittuja tietoja ja taitoja pääsee soveltamaan käytännön tasolla heti.

Millaista työsi on käytännössä?

Monipuolista ja vaihtelevaa. Niin sanottua tyypillistä työpäivää on vaikea kuvailla, mutta tämä onkin työni parhaita puolia. Varmistan päivittäin, että tehtaan tuotanto olisi mahdollisimman häiriötöntä ja tarjoan teknistä asiantuntemusta ja tukea laitteiston ja koneiden kehittämisessä ja ylläpidossa. Puolet työajastani toimin erilaisten isompien projektien ja kehitystoimintojen parissa ja puolet kunnossapidon ja ylläpitotoimintojen tukena esimerkiksi vianetsinnässä. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi meijerin automaatioon tai pakkauskoneiden toimintaan liittyvät viat tai tuotelaatuun liittyvät selvitykset. Työni vaatii nopeaa reagointia, koska työskentelemme maidon parissa ja jotta välttyisimme tuotehävikiltä.

Millaista osaamista tarvitset arjessasi?

Roolissani tekninen asiantuntijuus on hyvin monialaista. On tärkeää pystyä hallitsemaan isojakin kokonaisuuksia. Vaikka ongelma näyttäytyy pienenä, on hahmotettava koko kuva tuotantoprosessin takaamiseksi. Työskentelen myös tiiviissä yhteistyössä monien eri alojen ammattilaisten kanssa, joten taidot kommunikoida ja ratkaista asioita yhteistyössä korostuvat.

Olet viihtynyt Valiolla jo pidempään. Mikä on saanut sinut jäämään?

Ennen Valiota työskentelin puutuoteteollisuudessa enkä tuntenut elintarvikealaa entuudestaan. Olen saanut tehdä monipuolisesti erilaisia työtehtäviä ja koen, että Valiolla olen saanut oppia ammattitaitoisilta kollegoiltani ja kartuttaa omaa moniosaajuuttani. Työkavereiden ja työyhteisön suhtautuminen muutokseen ja kannustus uusien haasteiden edessä motivoivat kehittymään ja ylläpitämään osaamistani. Oma avoimuuteni, onnistumiset ja Valion kannustava kokeilukulttuuri ovat varmasti pitkän Valio-urani taustalla.

Mikä työssäsi on parasta?

Motivoidun yhdessä oppimisesta ja tekemisestä. Työhöni tuo mielekkyyttä se, että omaa osaamista voi jakaa muille niin käytännössä kuin teoriassa. Lisäksi lähipiiriini kuuluu Valion maidontuottajia, mikä tekee työstäni entistä merkityksellisempää.

Nykyisessä roolissani olen päässyt soveltamaan aiempaa osaamistani, mutta myös jatkuvasti kehittämään ammattitaitoani. Valio tarjoaa turvallisen työympäristön, jossa kannustetaan kokeilemaan uutta. Siksi moni meistä viihtyykin pitkään.

Profiili

  • Tekninen asiantuntija, Jyväskylä
  • Koulutukseltaan kunnossapitoasentaja ja sähkö- ja automaatiotekniikan insinööri
  • Nauttii työnsä monipuolisuudesta
  • Palautuu työstään kilpaurheilun parissa (lajinaan kahvakuulaurheilu) sekä perheen kanssa vietetyn ajan avulla
  • Lempituote Valion pehmeä maitorahka

Search