Siirry sisältöön
Tuotteen takana

Valion marjakeitot ovat suomalaisten suosikkeja

Valion marjakeitot ovat suomalaisten suosikkeja
Aino Laakso
Viestintäpäällikkö

Aino ylimitoittaa aina juhlatarjoilut ja harkitsee ehkä vielä yhden varakakun tekemistä.

Marjakeitto on välipalaklassikko, joka maistuu suomalaisille vuodesta toiseen. Valion marjakeitot ovat Suomen rakastetuimpia. Ne valmistetaan kokonaisista marjoista Helsingin Pitäjänmäellä, jo 1980-luvun alusta lähtien.

Makutestin voittaja

Marjakeitoissa suomalaisille maistuvat parhaiten perinteiset maut, kuten mustikka ja mansikka. Kesällä 2018 tehdyn makutestin mukaan parhaat mustikka- ja mansikkakeitot löytyvät Valiolta, niin sokeroituna kuin sokeroimattomana versiona.

Valion toteuttamassa makutestissä Valion keittoja vertailtiin muiden valmistajien keittoihin.* Maistajat tiesivät, mitä keittoa he kulloinkin maistoivat, eli kyseessä ei ollut sokkotesti. Valion keitot olivat vastaajien mielestä selkeästi parhaimman makuisia: mustikkakeittoa maistaneista tätä mieltä oli 52 % vastaajista, sokeroimatonta versiota maistaneista 44 % vastaajista, mansikkakeittoa maistaneista 56 % vastaajista ja sokeroimatonta mansikkakeittoa maistaneista 83 % vastaajista.

Valion marjakeitot tehdään kokonaisista marjoista, mikä näkyi myös testin tuloksissa. Ne erottuivat muista sopivan makeina, raikkaina, luonnollisen ja tasapainoisen makuisina. Lisäksi kiitosta saivat täyteläinen ja samettinen rakenne sekä aito marjojen maku.

Muita suomalaisten suosikkimakuja ovat vadelma ja kuidulla täydennetty karviais-boysenmarjakeitto. Talveen kuuluu ehdottomasti luumu-rusinakeitto.

Makuvoittajat: Valio mustikka- ja mansikkakeitto
puolukka-mustikkasmoothie marjakeitosta

Search