Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mustikkakakku hapankorppupohjalla

Hapankorppu ei ole tavanomaisin makeiden kakkujen raaka-aine, mutta toimii keksipohjana hyvin yhdistettynä mustikkaan. Samettisen pehmeä marjatäyte antaa rapealle pohjalle hyvän kontrastin.

Mustikkakakku hapankorppupohjalla
Mustikkakakku hapankorppupohjalla

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 75 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
    Voit kokeilla myös:
  • ½ dl fariinisokeria
  • 10  (100 g) hapankorppuja, Oululainen
  • 2 rkl
    Valio Luomu™ maitoa
    Valio Luomu™ kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti omaan…
    Valio Luomu™ kevytmaito 1 l

Täyte

Marjakoristelu

  • 0 kg vadelmia tai/ja mustikoita
  • 0 kg tomusokeria

Kiille

  • 2 dl
    Valio Luomu™ mustikkakeittoa
    Valio Luomu™ mustikkakeitto sisältää reilusti luomumetsämustikoita ja se on makeutettu luomusokerilla. Luomuluonnonmarjat kerätään ainoastaan luonnonmukaisen…
    Valio Luomu™ mustikkakeitto 750 g
  • 1 dl hyytelösokeria

Ohje

  1. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 23 cm) kelmulla niin, että kelmu peittää koko sisäpinnan, myös reunat. Näin kakun reuna ei värjäänny kosketuksesta vuokaan. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen, pyöreä pala. Laita se vuoan pohjalle kelmun päälle.
  2. Sekoittele voisulan joukkoon fariinisokeri. Jauha hapankorput hienoksi monitoimikoneessa tai puunuijalla paksussa muovipussissa. Yhdistä kaikki ainekset.
  3. Levitä seos kevyesti vuoan pohjalle lusikan pesällä. Älä paina, ettei tiivisty liikaa.
  4. Laita liivatteet kylmään, runsaaseen veteen pehmenemään.
  5. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi kannumaisessa astiassa sähkövatkaimella.
  6. Yhdistä keskenään rahka, marjakeitto ja sokeri.
  7. Sulata liivatteet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Lisää rahkaseokseen ohuena nauhana, sekoita koko ajan.
  8. Yhdistä viimeisenä joukkoon vaniljakastikevaahto.
  9. Kaada täyte vuokaan. Peitä. Anna hyytyä jääkaapissa yli yön tai vähintään 5 t.
  10. Marjakoristelu: Koristele kakku marjoilla. Sihtaa niille siivilän läpi tomusokeria.
  11. Kiille: Siivilöi mustikkakeitosta siemenet. Kuumenna kiehuvaksi yhdessä hyytelösokerin kanssa. Anna jäähtyä n. 3 min. Jos pinnalla on vaahtoa, kuori se lusikalla pois. Lusikoi hyytyneen tortun päälle. Nosta jääkaappiin n. 15 minuutiksi. Lisää halutessasi päälle vielä marjoja.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 204 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 27 g
Rasva 8,3 g
Tyydyttynyt rasva 5,4 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • vadelmia
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search