Mustikkakakku hapankorppupohjalla

Mustikkakakku hapankorppupohjalla
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Mustikkakakku hapankorppupohjalla

Mustikkakakku hapankorppupohjalla

Hapankorppu ei ole tavanomaisin makeiden kakkujen raaka-aine, mutta toimii keksipohjana hyvin yhdistettynä mustikkaan. Samettisen pehmeä marjatäyte antaa rapealle pohjalle hyvän kontrastin.

Valmistusaika

Työaika
30 min
hyydytys
5 h
Yhteensä
5 h 30 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

44 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

75 g
Valio Luomu™ voita

tai 75 gValio Eila® voita
½ dl
fariinisokeria
1 pkt (100 g)
hapankorppuja (Oululainen, 10 kpl)
2 rkl

Täyte

5
liivatelehteä
1 prk (2,5 dl)
2 prk (à 200 g)
1 dl
½ dl
sokeria
2 rkl
sitruunamehua

Marjakoristelu

vadelmia tai / ja mustikoita
tomusokeria

TAI

Kiille

2 dl
1 dl
hyytelösokeria

Ohje

  1. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 23 cm) kelmulla niin, että kelmu peittää koko sisäpinnan, myös reunat. Näin kakun reuna ei värjäänny kosketuksesta vuokaan. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen, pyöreä pala. Laita se vuoan pohjalle kelmun päälle.
  2. Sekoittele voisulan joukkoon fariinisokeri. Jauha hapankorput hienoksi monitoimikoneessa tai puunuijalla paksussa muovipussissa. Yhdistä kaikki ainekset.
  3. Levitä seos kevyesti vuoan pohjalle lusikan pesällä. Älä paina, ettei tiivisty liikaa.
  4. Laita liivatteet kylmään, runsaaseen veteen pehmenemään.
  5. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi kannumaisessa astiassa sähkövatkaimella.
  6. Yhdistä keskenään rahka, marjakeitto ja sokeri.
  7. Sulata liivatteet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Lisää rahkaseokseen ohuena nauhana, sekoita koko ajan.
  8. Yhdistä viimeisenä joukkoon vaniljakastikevaahto.
  9. Kaada täyte vuokaan. Peitä. Anna hyytyä jääkaapissa yli yön tai vähintään 5 t.
  10. Marjakoristelu: Koristele kakku marjoilla. Sihtaa niille siivilän läpi tomusokeria.
  11. Kiille: Siivilöi mustikkakeitosta siemenet. Kuumenna kiehuvaksi yhdessä hyytelösokerin kanssa. Anna jäähtyä n. 3 min. Jos pinnalla on vaahtoa, kuori se lusikalla pois. Lusikoi hyytyneen tortun päälle. Nosta jääkaappiin n. 15 minuutiksi. Lisää halutessasi päälle vielä marjoja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
274 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
53 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›