Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
5 h
Yhteensä
5 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
75 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
Voit kokeilla myös:- 75 g Valio Eila® voita
- ½ dl fariinisokeria
- 10 (100 g) hapankorppuja, Oululainen
- 2 rkl
Valio Luomu™ maitoaValio Luomu™ kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti omaan…
Täyte
- 5 liivatelehteä
-
1 prk (2,5 dl)
Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%Valio Keittiön vaahtoutuva vaniljakastike on lempeän vaniljainen jälkiruokakastike, joka maistuu herkulliselta kuohkeaksi vaahdotettuna esimerkiksi leivonnaisten…
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa kuningatarValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 dl
Valio Luomu™ mustikkakeittoaValio Luomu™ mustikkakeitto sisältää reilusti luomumetsämustikoita ja se on makeutettu luomusokerilla. Luomuluonnonmarjat kerätään ainoastaan luonnonmukaisen…
- ½ dl sokeria
- 2 rkl sitruunamehua
Marjakoristelu
- 0 kg vadelmia tai/ja mustikoita
- 0 kg tomusokeria
Kiille
-
2 dl
Valio Luomu™ mustikkakeittoaValio Luomu™ mustikkakeitto sisältää reilusti luomumetsämustikoita ja se on makeutettu luomusokerilla. Luomuluonnonmarjat kerätään ainoastaan luonnonmukaisen…
- 1 dl hyytelösokeria
Jaa resepti
Ohje
- Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 23 cm) kelmulla niin, että kelmu peittää koko sisäpinnan, myös reunat. Näin kakun reuna ei värjäänny kosketuksesta vuokaan. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen, pyöreä pala. Laita se vuoan pohjalle kelmun päälle.
- Sekoittele voisulan joukkoon fariinisokeri. Jauha hapankorput hienoksi monitoimikoneessa tai puunuijalla paksussa muovipussissa. Yhdistä kaikki ainekset.
- Levitä seos kevyesti vuoan pohjalle lusikan pesällä. Älä paina, ettei tiivisty liikaa.
- Laita liivatteet kylmään, runsaaseen veteen pehmenemään.
- Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi kannumaisessa astiassa sähkövatkaimella.
- Yhdistä keskenään rahka, marjakeitto ja sokeri.
- Sulata liivatteet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Lisää rahkaseokseen ohuena nauhana, sekoita koko ajan.
- Yhdistä viimeisenä joukkoon vaniljakastikevaahto.
- Kaada täyte vuokaan. Peitä. Anna hyytyä jääkaapissa yli yön tai vähintään 5 t.
- Marjakoristelu: Koristele kakku marjoilla. Sihtaa niille siivilän läpi tomusokeria.
- Kiille: Siivilöi mustikkakeitosta siemenet. Kuumenna kiehuvaksi yhdessä hyytelösokerin kanssa. Anna jäähtyä n. 3 min. Jos pinnalla on vaahtoa, kuori se lusikalla pois. Lusikoi hyytyneen tortun päälle. Nosta jääkaappiin n. 15 minuutiksi. Lisää halutessasi päälle vielä marjoja.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 204 kcalProteiini 4,6 gHiilihydraatti 27 gRasva 8,3 gTyydyttynyt rasva 5,4 gRavintokuitu 1,1 gSuola 0,3 gTiedot ovat suuntaa antavia.HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:- vadelmia
- tomusokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.