Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kuningatarpokekakku

Poke cake eli pokekakku ei suinkaan viittaa Pokemon-hahmoihin, vaan kakkuun paineltuihin koloihin (poke on eng. tökätä, tökkiä). Marjainen mehukeitto valutetaan koloihin, jolloin se sekä maustaa, mehevöittää, että värjää kakun. Kokeile uutta ja helppoa tapaa valmistaa kakku! Katso vaikka video.

Kuningatarpokekakku
Kuningatarpokekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 1½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 dl (100 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta

Kostutus ja koristelu


Ohje

  1. Katso ensin, kuinka pokekakku valmistuu:' https://youtu.be/F0Bh1XSSLqY
  2. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan Ø 20 - 21 cm reunojen ja pohjan väliin tai voitele vuoka.
  3. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää Oivariini ja kermaviilli. Sekoita. Nostele joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos muutamassa erässä. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista 175 asteessa uunin alaosassa 25 min.
  5. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
  6. Pistele kakkuun koloja (esim. Ø 1 cm kauhan varrella tai veitsen kannalla). Valuta kakun pinnalle, erityisesti koloihin marjakeittoa. Tasoita pintaa tarvittaessa ja kopauta vuokaa työpöytää vasten, jotta keitto valuu kunnolla koloihin.
  7. Anna tekeytyä vähintään 1 h ajan. Irrota vuoan reunat.
  8. Levitä rahka kauttaaltaan kakulle. Koristele kakku vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja marjoilla. Siirrä kakku tarjoiluastiaan.

VINKIT

  1. Kakun valmistus onnistuu myös uunivuoassa esim. 20 x 25 cm, jolloin täytetyn kakun voi nauttia piirakan tapaan.


  2. Tee kostutusliemi hieman sakeammaksi: Sekoita 1 dl marjakeittoa ja ½ dl sileää hilloa ja valuta se kakkuun.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 274 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 27,2 g
Rasva 16,2 g
Tyydyttynyt rasva 6,3 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoreita marjoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search