
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 25 min
Yhteensä
1 h 55 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
- 1½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
1 dl (100 g)
Valio valio kermaviiliäValio kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi. Kermaviiliä…
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
Kostutus ja koristelu
-
1½ dl
Valio mustikkakeittoaValio mustikkakeitto valmistetaan perinteisellä reseptillä metsämustikoista. Nauti välipalaksi kylmänä tai lämmitettynä. Valio marjakeitot maistuvat sellaisenaan,…
-
1½ dl Valio vadelmakeittoa
Voit kokeilla myös -
-
1-2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa kuningatarValio maustettu rahka kuningatar sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
-
2 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- 2 tl vaniljasokeria
- 0 kg tuoreita marjoja
Jaa resepti
Ohje
- Katso ensin, kuinka pokekakku valmistuu:' https://youtu.be/F0Bh1XSSLqY
- Laita leivinpaperi irtopohjavuoan Ø 20 - 21 cm reunojen ja pohjan väliin tai voitele vuoka.
- Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää Oivariini ja kermaviilli. Sekoita. Nostele joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos muutamassa erässä. Kaada taikina vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin alaosassa 25 min.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa.
- Pistele kakkuun koloja (esim. Ø 1 cm kauhan varrella tai veitsen kannalla). Valuta kakun pinnalle, erityisesti koloihin marjakeittoa. Tasoita pintaa tarvittaessa ja kopauta vuokaa työpöytää vasten, jotta keitto valuu kunnolla koloihin.
- Anna tekeytyä vähintään 1 h ajan. Irrota vuoan reunat.
- Levitä rahka kauttaaltaan kakulle. Koristele kakku vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja marjoilla. Siirrä kakku tarjoiluastiaan.
VINKIT
- Kakun valmistus onnistuu myös uunivuoassa esim. 20 x 25 cm, jolloin täytetyn kakun voi nauttia piirakan tapaan.
-
Tee kostutusliemi hieman sakeammaksi: Sekoita 1 dl marjakeittoa ja ½ dl sileää hilloa ja valuta se kakkuun.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
274 kcal
Proteiini
4,6 g
Hiilihydraatti
27,2 g
Rasva
16,2 g
Tyydyttynyt rasva
6,3 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tuoreita marjoja