Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Churromunkit

Churrot ovat espanjalaisia uppopaistettuja leivonnaisia, jotka nautitaan kaakaojuomamaisen suklaakastikkeen kanssa. Churromunkit on yksinkertaistettu ohje alkuperäisestä, vähän kuin pitkulainen pikamunkki. Mutta myös nämä nautitaan churromaisesti kaneli-sokeripinnan ja suklaakastikkeen kera!

Churromunkit
Churromunkit

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
churroa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
    Voit kokeilla myös:
    • 1 dl vettä
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Uppopaistoon

  • 1 l ruokaöljyä

Kaneli-so­keriseos

  • 1 dl sokeria
  • 1 tl jauhettua kanelia

Suklaadippi

  • 150 g tummaa suklaata
  • 1 rkl
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • suolaa ripaus

Taikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 dl vettä
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa

Uppopaistoon

  • 1 l ruokaöljyä

Kaneli-so­keriseos

  • 1 dl sokeria
  • 1 tl jauhettua kanelia

Suklaadippi

  • 150 g tummaa suklaata
  • 1 rkl Valio voita
  • 1½ dl Valio täysmaitoa
  • suolaa ripaus

Ohje

  1. Sekoita kaikki taikinan kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon maito, munat ja Oivariini. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan tekeytyä 15 min.
  2. Kuumenna öljy valurautapadassa.
  3. Laita taikina pursotinpussiin, jossa 7 - 8 mm kokoinen tähtitylla. Pursota kuumaan öljyyn n. 10 cm pitkiä pötköjä. Kätevimmin saat taikinan katkaistua saksilla.
  4. Nosta molemmin puolin kypsytetyt churromunkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Anna enimmän rasvan valua pois. Pyöräytä vielä hieman jäähtyneenä kaneli-sokeriseoksessa ja siirrä tarjoiluastiaan.
  5. Tarjoa churromunkit lämpimän suklaadipin kanssa. Tarjoiluastioiksi sopivat vaikka (esilämmitetyt) espresso- tai cappucinokupit.

Suklaakastike

  1. Sulata paloiteltu suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää maito pienissä erissä, kunnes seos on paksuudeltaan siirapin oloista, eli juoksevaa, mutta hieman paksua. Mausta suolaripauksella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 594 kcal
Proteiini 3 g
Hiilihydraatti 18,6 g
Rasva 57,2 g
Tyydyttynyt rasva 5,8 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1