Limettinen rahka-marjajuoma

Limettinen rahka-marjajuoma
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Limettinen rahka-marjajuoma

Limettinen rahka-marjajuoma

Valmista herkullinen, limen raikastama juoma kerroksittain. Kerroksellisuuden ja herkullisen maun ansioista juoma kelpaa tarjottavaksi jälkiruokajuomana tai hieman paksumpana (ks. vinkki) lusikoitavana jälkiruokana.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Yhteensä
15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
33 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1
lime
1 prk (250 g)
3 dl
1 dl
juoksevaa hunajaa
n. ½ dl
vettä
2 dl (sokeroimatonta)
Valio mansikkakeittoa

tai 2 dlValio mustikkakeittoa
200 g (kotimaisia)
pakastemarjoja (esim. mansikka ja mustikka)

Ohje

  1. Pese limetti lämpimällä vedellä. Raasta sen vihreä pintakerros. Puolita hedelmä ja purista mehu.
  2. Yhdistä rahka, jogurtti, limetin kuoriraaste ja mehu sekä hunaja. Notkista vedellä.
  3. Soseuta marjakeitto ja jäiset pakastemarjat sauvasekoittimella.
  4. Kaada rahkajuoma ja marjaseos kerroksittain laseihin. Parhaiten kerroksellisuus säilyy, kun kaadat päälle tulevan aineksen lusikkapesän kautta. Voit tehdä kerroksia useammankin.
  5. Nauti kylmänä.
Vinkki

Vinkki

Voit valmistaa tämän myös lusikoitavana jälkiruokana. Tällöin älä lisää rahkaseokseen vettä ja tarjoa herkku koottuna annosmaljoista. Voit tarjota marjat kokonaisina, vielä hieman kohmeisina soseutetun marjasohjon sijaan. Mausta ne tällöin kevyesti sokerilla tai kaada päälle marjakeittoa. Marjoina kannattaa käyttää esim. mustikoita ja vadelmia, koska mansikat sulavat pitkään.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
75 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.