Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mansikka-melonisalaatti

Kesän raikkaus lautasella! Mansikka-melonisalaatti on täydellinen yhdistelmä raikasta melonia, makeaa mansikkaa ja suolaista salaattijuustoa. Tuore minttu ja chili viimeistelevät kokonaisuuden, tehden salaatista vastustamattoman herkun niin arkeen kuin juhlaan.

Mansikka-melonisalaatti

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g vesimelonia
  • 400 g hunajamelonia
  • 250 g mansikoita
  • 1 prk (180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • ½ punaista chiliä
  • ½ ruukku tuoretta minttua

Ohje

  1. Poista melonien kuoret ja hunajamelonin siemenet. Kuutioi melonit ja leikkaa mansikat lohkoiksi.
  2. Laita melonit laakealle vadille. Murustele päälle valutettu salaattijuusto.
  3. Viimeistele hienonnetulla chilillä ja mintulla. Tarjoa esimerkiksi suolaisen piirakan tai grilliruoan lisukkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 50 kcal
Proteiini 2,3 g
Hiilihydraatti 4,2 g
Rasva 2,4 g
Tyydyttynyt rasva 1,3 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.