Tuulihatut kahdella täytteellä

Tuulihatut kahdella täytteellä

50 min
keskitaso
167 kcal / 100g
8
6

Keveät tuulihatut ovat mainioita suupaloja juhliin tai illanistujaisiin. Kokeile sekä makeaa, että suolaista täytettä.

Ainekset

20 kpl

Tuulihatut

75 g
1 ½ dl
vettä
1 ½ dl
vehnäjauhoja
3 isoa
kananmunaa

Katkaraputäyte (20 kpl)

1 prk (200 g)
150 g
katkarapuja
1 dl
tilliä
1 tl
sitruunamehua
1 tl
sokeria
ripaus
jauhettua valkopippuria (1/2 maustemitallista)
ripaus
suolaa (1 maustemitallinen)

Pinnalle

gourmet-suolahiutaleita tai seesaminsiemeniä

Kuningatartäyte (20 kpl)

1 prk (200 g)
kotimaisia vadelmia tai mansikoita
valmista kinuskikastiketta
tomusokeria

Ohje

  1. Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää jauhot. Anna seoksen kiehua; vatkaa samalla seosta voimakkaasti puuhaarukalla, kunnes se on tasaista, kiiltävää ja irtoaa kattilan pohjasta. Nosta kattila levyltä.
  2. Lisää munat jäähtyneeseen seokseen yksitellen; ota kattilasta tukeva ote ja vatkaa voimakkaasti puuhaarukalla joka munan jälkeen, kunnes tasaista. Ota taikinasta kahdella lusikalla nokareita ja nostele pellille leivinpaperille. Voit myös pursottaa taikinan isolla tyllalla.
  3. Jos valmistat tuulihattuja katkaraputäytteellä, ripota pinnalle gourmet-suolaa tai siemeniä. Paina kevyesti, että ne tarttuvat taikinaan.
  4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes tuulihatut ovat saaneet väriä ja ovat kypsiä. HUOM! Älä avaa uuninluukkua ensimmäisen 15 minuutin aikana, etteivät tuulihatut laske. Jäähdytä.
  5. Katkaraputäyte

  6. Sulata ja valuta katkaravut huolella lävikössä. Painele ylimääräinen neste pois. Hienonna katkaravut ja tilli. Yhdistä kaikki aineet, käytä valkopippuria varovaisesti. Tarkista maku.
  7. Leikkaa kannet irti. Jaa täyte tuulihattuihin. Laita kannet takaisin päälle.
  8. Tarjoa heti.
  9. Kuningatartäyte

  10. Täytä tuulihatut maustetulla rahkalla ja halutessasi marjoilla. Laita kansi päälle
  11. Valuta päälle kinuskikastiketta ja sihtaa tomusokeria. Tarjoa heti.

Vinkki

* Voit halutessasi pakastaa tuulihatut täyttämättöminä. Sulata jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
167 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
11 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
49 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)