Jogurtit

Jogurtti on tuhansia vuosia vanha, yhä erittäin ajankohtainen ruokainnovaatio. Luota klassikkoon ja tutustu myös Valiojogurtin uusimpiin muotoihin.

Jogurtin valmistus on periaatteessa yksinkertaista: lisätään maitoon maitohappobakteereita sekä haihdutetaan vettä, jolloin koostumus sakenee ja maku muuttuu happamaksi. Käytännössä erilaisilla hienovaraisilla keinoilla saadaan aikaan lukemattomia yhdistelmiä makua, suutuntumaa ja ruoanlaitto-ominaisuuksia.

Jogurttia jokaiseen tilanteeseen

Jogurtti on suomalaisille rakas välipala, jota syödään taaperosta vaariin. Sen voi nauttia valmiiksi maustettuna, maustaa oman makunsa mukaan ja kuitata kuidun tarvetta pienellä tujauksella viljaa. Tutustu jogurtteihimme ja katso, miten jogurtti voisi ilahduttaa juuri sinun päivääsi!

Valiojogurtti®: tutustu rakastettuun klassikkoon

Valiojogurtti® on valloittanut suomalaisten ihmisten sydämet jo yli 50 vuoden ajan, vuodesta 1968 lähtien. Se on myös aina vastannut valikoimallaan kuluttajien toiveisiin. Tästä syystä rakkaiden klassikoiden rinnalta löytyy myös uusia herkullisia vaihtoehtoja ja kiinnostavia kausimakuja.

Katso kaikki Valiojogurtti® tuotteet

Valiojogurtti® ja pitkää ikää

  • Haikean kaunis melodia, Valiojogurtti ® valssi

    Kim Kuusen vuonna 1978 säveltämä kappale on yksi Suomen tunnetuimmista mainosmusiikeista, joka palauttaa mieleen muistoja vuosien takaa.

  • Suomalaisten sydämiin on jäänyt mainoksista tuttu ratsumies

    Ratsastajahahmo ilmestyi vuosien ajan sumun keskeltä toivottamaan terveyttä ja pitkää ikää.

Makeus vain hedelmistä

Valio Luonnonjogurtti+™ on täyteläistä luonnonjogurttia ja aitoa hedelmää eikä sisällä lisättyä sokeria. Maista sokeroimaton ja makeutusaineeton herkku: nappaa mukaan tämä hedelmäisen herkullinen välipala tai nauti kotona! Kesäinen uutuusmaku appelsiini, mango & sitruuna kartonkipikarissa on sopii täydellisesti hitaisiin loma-aamiaisiin tai ihaniin piknikhetkiin.

Valio A+ ™ luonnonjogurtit: nauti pehmeästä mausta

Valio A+ ™ jogurtit sisältävät asidofilus- ja bifidobakteereita. Sopivat vaikka tuunattavaksi oman makusi mukaan.

Tutustu kaikkiin Valio A+ ™ jogurtteihin

Valio Gefilus®: sisältää maitohappobakteeria

Haluaisitko nauttia maailman tutkituinta maitohappobakteeria Lactobacillus rhamnosus GG:tä?

Tutustu Valio Gefilus® tuotteisiin

Valio Luomu™: luonnonmukaisin menetelmin tuotettu

Valio Luomu™ jogurtit on valmistettu aina suomalaisesta luomumaidosta. Myös kaikki muut tuotteiden valmistuksessa käytetyt raaka-aineet ovat luomua.

Valio Luomu™ - pieniä hyviä tekoja

Valio Play®: herkullisen hauskat jogurtit

Kun elämä on yhtä leikkiä ja syöminen vain lyhyt paussi ennen seuraavia seikkailuja, Valio Play® jogurtit ovat kätevä välipala.

Hyppää mukaan Valio Play® maailmaan

Valio OLO™: Kuituja ja kalsiumia

Yhdestä Valio OLO™ pikarista saa reilut 4 g kuitua. Kuitu on tärkeä osa monipuolista ruokavaliota ja terveitä elämäntapoja.

Jogurtti näyttää kyntensä keittiössä

Jogurtti on harvoin ruoanlaiton ja leivonnan pääosassa. Se on uskollinen ja monipuolinen taustahahmo, joka mureuttaa lihat ja korostaa pääraaka-aineiden makua taipuessaan suvereenisti marinadista kastikkeeksi, suolaiseen ja makeaan ruoanlaittoon.

Katso videolta Teemu Laurellin vinkki, kuinka maustamattomasta jogurtista valmistuu täydellinen dippi vaikkapa kasviksille.

Täyttä makua, vähemmän sokeria

Valion tavoitteena on tuplata maustamattomien, sokeroimattomien sekä 20–50 % vähemmän sokeria sisältävien välipalatuotteiden yhteismäärän vuodesta 2015 vuoteen 2020 mennessä – mausta tinkimättä.

Miksi sokeria vähennetään? Ihmisellä on synnynnäinen taipumus pitää makeasta. Sokerin saantisuositukset ohjeistavat rajoittamaan lisätyn sokerin määrää ruokavaliossa, koska liiallinen sokerinsyönti voi aiheuttaa hampaiden reikiintymistä ja painon nousua. Tutkimusten perusteella runsas sokerin nauttiminen saattaa myös lisätä riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen tai sydän- ja verisuonisairauksiin.

Lue lisää vähempisokerisista jogurteista välipalana.

Lisää hyviä välipaloja: kaurapohjaiset gurtit

Ei jogurtti vaan gurtti - kirpeän marjaiselle ja hedelmäiselle välipalalle on nyt myös kasvipohjainen vaihtoehto. Jogurtti-nimeä voi käyttää vain maidosta valmistetusta tuotteesta, joten kasvipohjainen herkku on kielessämme kääntynyt gurtiksi. Valio Oddlygood® kaurapohjainen gurtti on jogurtin tapaan käytettävä, lusikoitava välipala. Valio Oddlygood® gurteista on saatavilla myös runsaammin proteiinia sisältäviä makuja.