Jogurtin valmistus on periaatteessa yksinkertaista: lisätään maitoon maitohappobakteereita sekä haihdutetaan vettä, jolloin koostumus sakenee ja maku muuttuu happamaksi. Käytännössä erilaisilla hienovaraisilla keinoilla saadaan aikaan lukemattomia yhdistelmiä makua, suutuntumaa ja ruoanlaitto-ominaisuuksia.
Jogurttia jokaiseen tilanteeseen
Jogurtti on suomalaisille rakas välipala, jota syödään taaperosta vaariin. Sen voi nauttia valmiiksi maustettuna, maustaa oman makunsa mukaan ja kuitata kuidun tarvetta pienellä tujauksella viljaa. Tutustu jogurtteihimme ja katso, miten jogurtti voisi ilahduttaa juuri sinun päivääsi!
Jogurtti näyttää kyntensä keittiössä
Jogurtti on harvoin ruoanlaiton ja leivonnan pääosassa. Se on uskollinen ja monipuolinen taustahahmo, joka mureuttaa lihat ja korostaa pääraaka-aineiden makua taipuessaan suvereenisti marinadista kastikkeeksi, suolaiseen ja makeaan ruoanlaittoon.
Katso videolta Teemu Laurellin vinkki, kuinka maustamattomasta jogurtista valmistuu täydellinen dippi vaikkapa kasviksille.
Lisää hyviä välipaloja: kaurapohjaiset gurtit
Ei jogurtti vaan gurtti - kirpeän marjaiselle ja hedelmäiselle välipalalle on nyt myös kasvipohjainen vaihtoehto. Jogurtti-nimeä voi käyttää vain maidosta valmistetusta tuotteesta, joten kasvipohjainen herkku on kielessämme kääntynyt gurtiksi. Valio Oddlygood® kaurapohjainen gurtti on jogurtin tapaan käytettävä, lusikoitava välipala. Valio Oddlygood® gurteista on saatavilla myös runsaammin proteiinia sisältäviä makuja.