Siirry sisältöön

16.1.2019

Anu Kaukovirta-Norja Valiolta strategisen tutkimuksen neuvoston varapuheenjohtajaksi

STN 920

Valtioneuvosto on nimittänyt Valion tutkimus- ja teknologiajohtaja Anu Kaukovirta-Norjan Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen neuvoston jäseneksi kaudeksi 1.1.2019-31.12.2021. Maanantaina 14.1.2019 pidetyssä neuvoston järjestäytymiskokouksessa Kaukovirta-Norja valittiin neuvoston varapuheenjohtajaksi. Strategisen tutkimuksen neuvosto valitsee ja rahoittaa pitkäjänteisiä tutkimushankkeita valtioneuvoston ohjauksessa.

– STN:n rahoituksen kriteereinä ovat tieteellisen vaikuttavuuden rinnalla hankkeiden yhteiskunnallinen, sosiaalinen ja taloudellinen vaikuttavuus.  Strategisen tutkimuksen neuvosto jakaa vuosittain hieman alle 60 miljoonaa euroa isoille, vaikuttaville hankkeille.  Edustan STN:ssä elintarvikeketjun osaamista, ja jäsenyys on hieno näköalapaikka myös Valiolle. Lähden mukaan nöyrin mielin, toteaa tutkimus- ja teknologiajohtaja Anu Kaukovirta-Norja.

Strategisen tutkimuksen neuvosto käynnisti vuoden 2018 syksyllä neljä uutta tutkimusohjelmaa valtioneuvoston määrittelemille teemoille. Uudet ohjelmat käynnistyvät kesällä 2019 ja niiden rahoituskausi on kuusi vuotta. Valintapäätökset tekee strategisen tutkimuksen neuvoston uusi kokoonpano, jonka toimikausi alkaa vuoden 2019 alusta. 

Uudet tutkimusohjelmat ovat:

– Innovatiiviset materiaalit ja palvelut resurssiviisauden ja kestävän kehityksen edistäjinä (IMPRES)
– Julkisen vallan muuttuva rooli ja yhteiskunnan ohjaamisen mahdollisuudet (STEER)
– Kulttuuri teknologisoituvassa yhteiskunnassa (CULT)
– Kohti kestävää, terveellistä ja ilmastoneutraalia ruokajärjestelmää (FOOD)

Strategisen tutkimuksen neuvosto 1.1.2019 – 31.12.2021

Kuvassa:

Ylärivi (vasemmalta):

yliopettaja Helena Kautola, Hämeen ammattikorkeakoulu, neuvoston puheenjohtaja professori Kimmo Nuotio (Helsingin yliopisto), tutkimusjohtaja Petteri Alinikula (Saab Group), professori Sarianna Sipilä (Jyväskylän yliopisto) ja ekonomisti Olli Kärkkäinen (Nordea)

Alarivi (vasemmalta):

professori Christina Salmivalli (Turun yliopisto), lainsäädäntöneuvos Jyri Inha (valtiovarainministeriö), professori Reetta Toivanen (Helsingin yliopisto) ja tutkimus- ja teknologiajohtaja Anu Kaukovirta-Norja (Valio)

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon

Search