Hae stipendiä

Onko juuri sinulla, joukkueellasi tai koulullasi mahtava tsemppihenki ja hyvä tekemisen meininki? Kerro siitä meille ja hae Valio Akatemia® stipendiä. Vuoden 2022 stipendien haku on päättynyt.

Valio Akatemia® stipendit

Kaipaatko tukea harrastuksen aloittamiseen, varusteisiin, leiri- tai turnausmatkaan, tapahtumaan, valmennuskuluihin tai mahdollisesti ravitsemuksesi kehittämiseen? Onko sinulla huikea idea, miten saisitte kaverit ja naapuruston lapset liikkumaan enemmän?

Hae Valio Akatemia® stipendiä ja tule mukaan tekemään unelmista ja tavoitteista totta!

Mikä stipendimuoto on paras teidän tarpeeseen?

Stipendejä ovat:

  • Rahallinen stipendi
  • Tuotestipendi
  • Tapahtumastipendi
  • Erilaiset ravitsemusaiheiset stipendit

Rahallinen stipendi

Rahastipendi on tarkoitettu suoraan lasten liikunta- ja urheiluharrastusta edistäviin kohteisiin, kuten leiri- ja harjoitusmaksuihin, matkakuluihin, tilavuokriin ja varusteisiin.

Stipendien rahallinen arvo arvioidaan tapauskohtaisesti ja sen perusteella, mihin stipendi aiotaan käyttää. Stipendien arvoon vaikuttaa myös kokonaisuus: kuinka paljon ja millaisia hakemuksia kullakin hakukerralla saadaan. Valion myöntämä stipendi voi poiketa arvoltaan haetusta. Vuoden 2021 rahastipendit olivat 250-750 euron arvoisia.

Tuotestipendi

Tarvitsetteko terveellisiä välipaloja treeneihin, kisamatkoille, leirille tai arkeen?

Tuotestipendillä saatte 250 euron arvosta välipaloja tarpeeseenne; proteiinijuomia, puuroja, smoothieta tai marjakeittoja.

Tapahtumastipendi

Tapahtumastipendin voi saada esimerkiksi turnaukseen, leiriin tai erilaisiin kilpailuihin ja liikuntatapahtumiin.

Valio Akatemia® tekee tapahtumayhteistyötä lasten ja nuorten liikuntatapahtumien kanssa. Hakemuksessa tulee kertoa tapahtumasta ja siitä, miten voisimme tehdä yhteistyötä.

Erilaiset ravitsemusstipendit

Tarjoamme urheileville ja aktiivisille nuorille mahdollisuuden löytää ratkaisuja ravitsemuksellisiin kysymyksiin, ruokailun ja treenien rytmitykseen sekä opastusta ruoanlaittoon. Ohjaus voi olla henkilökohtaista tai joukkueelle/koululaisryhmälle suunniteltua. Kurssit toteutetaan yhteistyössä Urheiluravitsemuksen asiantuntijaverkoston ja Marttaliiton kanssa.

Ravitsemusstipendit on tarkoitettu 10-18-vuotiaille urheileville nuorille.

Välipala- tai kokkauskurssi

Marttapiirien koulutetut kotitalousneuvojat pitävät 2-3 tunnin pituisia välipala- ja kokkauskursseja, joissa opetellaan valmistamaan ravitsevia ja monipuolisia aterioita sekä helposti mukaan otettavia ja säilyviä välipaloja. Ruoanvalmistuksen ohessa nuorille annetaan tietoa järkevästä syömisestä.

Kurssit pidetään Marttapiirin opetuskeittiössä tai oppilaitoksen kotitalousluokassa. Kurssit on tarkoitettu 8-36 hengen ryhmille. Stipendin arvo on 500 euroa.

Pienryhmäohjaus

Urheiluravitsemusverkoston asiantuntijat pitävät yksilöllisiä ravitsemusohjauksia joukkueille sekä urheilija- ja koululaisryhmille.

Pienryhmäohjaukseen osallistuva ryhmä saa ohjausta ateriarytmistä, treenin ja ruokailun ajoittamisesta sekä ruokavaliosta ryhmän tai joukkueen laji huomioiden. Ryhmän koko enintään 25 henkilöä. Stipendin arvo on 500-600 euroa.

Ravitsemusluento

Urheiluravitsemusverkoston asiantuntija voi pitää luennon tai tietoiskun erilaisissa tapahtumissa, koululla tai urheiluseuroissa.

Luento/tietoisku sisältää asiaa urheilijan ateriarytmistä, treenin ja ruokavalion ajoittamisesta sekä ruokavalion laadusta. Stipendin arvo on 250 euroa.

Henkilökohtainen ravitsemusohjaus

Urheiluravitsemusverkoston asiantuntija antaa henkilökohtaista ravitsemusohjausta ruokapäiväkirjan avulla. Ravitsemusohjaukseen osallistuva henkilö täyttää viiden päivän ruokapäiväkirjan etukäteen. Ruokapäiväkirjan avulla pureudutaan yhdessä asiantuntijan kanssa valmennettavan ateriarytmiin, treenin ja ruokailun rytmittämiseen sekä ruokavalion laatuun.

Henkilökohtaista ravitsemusohjausta voi hakea 13 vuotta täyttänyt nuori. Stipendi koostuu kolmesta tunnin ohjauskerrasta ja on arvoltaan 300 euroa.

Vinkkejä stipendin hakuun

  1. Mieti, miten saisit stipendistä parhaan hyödyn ja kerro se meille.
  2. Kerro meille, mikä sinussa tai ryhmässäsi on erityistä. Kuvaa, videoi tai vaikkapa piirrä meille tekemisen meininkiä ja liikunnan iloa. Näytä, että hakemuksesi on stipendin arvoinen.
  3. Valio Akatemia® ei tue pelkästään huippulahjakkaita nuoria urheilijoita, vaan ihan jokainen liikunnasta nauttiva lapsi tai nuori on kannustuksen arvoinen.