Valio Akatemia® ohjelman kummit

Joel Pohjanpalo, Kerttu Niskanen, Topi Raitanen sekä Real Skifi - kannustavat lapsia ja nuoria liikunnan ja terveellisten elämäntapojen pariin.

Kummeilla tärkeä rooli

Kummit osallistuvat aktiivisesti Valio Akatemia® ohjelman toimintaan. He osallistuvat mm. ohjelman tapahtumiin ja stipendiaattien valintaan.

Kummit jakavat aktiivisesti kuulumisiaan ja arjen hetkiä sosiaalisessa mediassa tunnisteella #valioakatemia.

Kerttu Niskanen

Päämäärätietoinen ja sisukas Kerttu ”Kepa” Niskanen on hiihtänyt itsensä maailman maastohiihdon terävimpään kärkeen. Kerttu tekee ahkerasti töitä unelmiensa eteen.

Hän on jalat maassa -tyyppi, joka uskoo positiivisen asenteen voimaan. Kerttu noudattaa terveellisiä elämäntapoja ja haluaa kannustaa myös lapsia ja nuoria liikkumaan ja syömään terveellisesti – iloa unohtamatta!

Lue Kertun haastattelu tästä

Real Skifi

Real Skifi on julkaissut vauhdikkaita, usein urbaanissa ympäristössä kuvattuja lasketteluvideoita vuodesta 2011 alkaen. Ryhmä on lähtöisin Jyväskylästä ja sai alkunsa neljän teinipojan ideasta. Nykyisin ryhmässä on viisi jäsentä ja heidän YouTube-kanavan videoita on katsottu yhteensä yli 10 miljoonaa kertaa.

Kummeina Real Skifin jäsenet haluavat erityisesti näyttää luovia tapoja liikkua vuodenajasta riippumatta. Liikunta on hauskaa ja siinä voi haastaa itseään monella muullakin tapaa kuin kilpailemalla.

Topi Raitanen

Monilahjakkuus Topi Raitanen on Suomen lahjakkaimpia urheilijoita niin suunnistuksessa kuin estejuoksussa. Koko ikänsä urheilua harrastanut Topi edustaa tällä hetkellä Helsingin Suunnistajia ja Helsingin Kisa-Veikkoja.

Parasta urheilussa Topista on itsensä haastaminen ja kehittyminen. Tavoitteet saavutetaan ahkeralla harjoittelulla ja positiivisella asenteella.

Kummina Topi haluaa kannustaa lapsia ja nuoria hyvien elämäntapojen pariin.

Joel Pohjanpalo

Jalkapalloilija Joel "Jolle" Pohjanpalo on superlahjakkuus, joka pelaa jalkapalloa suurella sydämellä. Huuhkajien ja Union Berlinin hyökkääjän intohimo lajiin näkyy hyvänä fiiliksenä vaikkapa maalin jälkeisissä tuuletuksissa.

Jolle etenee kohti tavoitteitaan kovalla harjoittelulla ja kurinalaisuudella, unohtamatta terveellistä ruokaa ja läheisten tukea. Vaikka Jollelle jalkapallo on kaikki kaikessa, hän on hoitanut myös kouluhommat kunnialla.

Energinen ja kunnianhimoinen Jolle onkin oiva esikuva pienille ja vähän isommillekin urheilijoille.