Siirry sisältöön
Sesonki

Hemmottele ystäviä rennolla ystävänpäivämenulla 

Spiraalipiirakka

Ystävänpäivä on täydellinen hetki kerätä ystävät koolle ja nauttia yhdessä ruokia, jotka hemmottelevat vatsaa ja mieltä.  

Nyt juhlitaan ystävyyttä! Järjestä kaveriporukallesi rentouttava ilta ja kata tarjolle jaettavia naposteltavia. Tuo pöytään suussasulavia piirakoita, raikasta salaattia ja jälkiruokaa, jonka voi koota yhdessä puuhastellen. Ruokalajit voi pitkälti valmistella etukäteen, jolloin aikaa jää yhdessäololle.  

Aistit herättävä pirteä juurespiirakka 

Taiteile ystäville kuvankaunis spiraalipiirakka satokauden herkkujuureksista eli oranssista ja violetista bataatista. Näyttävästä ulkomuodostaan huolimatta piiras on helppo valmistaa ja maistuu parhaalta huoneenlämpöisenä, joten voit tehdä sen jo hyvissä ajoin etukäteen. Viimeistele piirakka halutessasi pinjansiemenillä ja tarjoa salaatin kera. 

Piirakan pariksi juhlava salaatti 

Ruokaisa pastasalaatti sopii erinomaisesti spiraalipiirakan kylkeen, sillä sen sisältämä sitruuna raikastaa suun juuri sopivasti. Salaattiin piilotettu parmankinkku vie puolestaan makunystyröitä jo hieman pääruoan suuntaan. Salaatin kruunaavat laadukas oliiviöljy ja ihanan rapea lehtikaali. 

Juustoista jaettavaa koko porukalle

Nopeasti valmistuva kinkkupiirakka on ystävien kesken helposti jaettavaa mallia. Levitä valmiille voitaikinapohjalle crème fraîchea sekä maustettua juustoraastetta ja viimeistele uunista ulos tullessa ilmakuivatulla kinkulla, tuoreilla viikunoilla ja balsamicolla. Jos viikunoita ei ystävänpäivän tienoilla löydy lähikaupastasi, voit korvata ne esimerkiksi persimonviipaleilla tai muulla sesongissa olevalla lempihedelmälläsi. 

Helpot peltiporkkanat 

Jatka lämpimissä ruoissa juuresteemalla ja tee kinkkupiirakan kaveriksi pellillinen peltiporkkanoita, joihin kirpsakka kastike tuo hurmaavaa lisämakua. Raaka-aineiden määrää on helppo kasvattaa syöjien pääluvun mukaan, ja porkkanat valmistuvat superhelposti isommallekin porukalle. Lisukkeen kruunaa päälle murusteltu salaattijuusto ja tuore tilli.

Jälkiruoaksi herkullista yhteistä puuhaa 

Ystävänpäivän illallisen päättää jälkiruoka, joka valmistetaan yhdessä: yksi latoo pullat pellille, toinen voitelee ne muna-kermaseoksella ja kolmas viimeistelee sokerilla. Lopputuloksena on pellillinen ihanan rapeita pullaviipaleita, joiden päälle jokainen voi valutella etukäteen tehtyä kinuskia ja kermavaahtoa. Aseta tarjolle kippoihin myös erilaisia tuoreita marjoja, kuten vadelmia ja pensasmustikoita, joita jokainen voi lisätä jälkkäriannokseensa mieluisensa määrän.  


Search