Siirry sisältöön
Sesonki

Romanttinen ystävänpäivämenu kahdelle

Mikä voisikaan olla romanttisempaa kuin rakkaudella valmistettu ateria? Kokkaa ystävänpäivän kunniaksi astetta parempi menu – tässä vaihtoehdot niin kasvis- kuin sekasyöjillekin. 

Ystävänpäivä tarjoaa ihanan tilaisuuden hemmotella elämäsi tärkeintä ihmistä herkullisella illallisella. Jätä tänä vuonna ravintolavaraus väliin, kata kauniisti ja kutsu rakkaasi hyvän ruoan ja kynttilänvalon äärelle.

Kun haluat tarjota jotain hieman hienompaa, panosta näyttävään alkuruokaan, laadukkaisiin raaka-aineisiin ja mieleenpainuvaan jälkiruokaan. Näillä menuilla saat aikaan unohtumattoman illan sekä hullaantuneita huokauksia.  

Kasvismenu kahdelle

Kokoa kaikkia aisteja kutkutteleva kasvismenu ruoista, joissa on jokin pieni juju. Herättele ruokahalua kauniilla kasvistartarilla, tee pääruoaksi hurmaavaa pasta Alfredoa ja päätä ilta samettiseen panna cottaan.

Kasvistartar

Kasvistartar 

Alkupaloissa pieni näpertäminen kannattaa. Värikkäässä kasvistartarissa wasabilla maustettu smetana, herkuttelujuusto ja pistaasit tekevät juureksista juhlavia. Muotoile annokset mieleisiksesi annosmuotin tai sydämen muotoisten piparkakkumuottien avulla. Voit myös koota herkun kerroksittain laseihin.

Pasta Alfredo

Hyvin tehty pasta hurmaa satavarmasti kriittisemmänkin herkuttelijan. Klassinen italialainen Pasta Alfredo on loistovalinta romanttiseen iltaan, sillä se on helppo valmistaa, mutta sisältää paljon mielenkiintoisia makuja. Viimeistele annos parmesanilla tai pecorinolla ja mustapippurilla – mamma mia, mikä makuelämys!

Pasta Alfredo
Vaniljapannacotta

Vaniljainen panna cotta oliiviöljyllä ja sormisuolalla

Päätä illallinen juhlavaan panna cottaan, joka valmistuu vähällä vaivalla ilman uunia. Tarjoa samettisen panna cottan kanssa rapeita kauralastuja ja kupillinen tummapaahtoista kahvia. Tämän herkun teet helposti myös etukäteen. Kokoa annokset kauniisiin annosmaljoihin ja laita jääkaappiin odottelemaan yhteistä jälkkärihetkeä.


Kampasimpukat ja lime-chilihollandaise 

Pannulla käytetyt kampasimpukat ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan loistava alkuruoka. Tässä annoksessa kampasimpukoita säestää kipakka ja ällistyttävän nopeasti valmistuva lime-chilihollandaise, joka on helppo tehdä sauvasekoittimen avulla.  

Lyonin kanapata 

Lyonin kana eli Poulet Au Vinaigre valmistuu mehevistä kanan paistileikkeistä padassa muhitellen. Pehmeyttä ja ranskalaisia makuja pataan tuovat crème fraîche, valkosipuli ja rakuuna. Etikkainen kanaruoka maistuu ihanan ylelliseltä. Tarjoa pata joko perunoiden tai riisin kera, riippuen mielitiettysi lempilisukkeesta.  

Lyonin kanapata

Kirsikkaiset eclair-leivokset 

Kirsikkaiset eclair-leivokset vievät mielen ja kielen suoraan romanttiseen Ranskaan. Valmiiksi maustettu kirsikkarahka on täydellinen eclairien täyte, joka raikastaa suun tuhdimmankin aterian päätteeksi. Voit myös pakata eclairit kauniiseen laatikkoon ja ojentaa ne yllätyksenä jo ennen ateriaa sen sijaan, että antaisit perinteiseen tapaan suklaarasian.   


Search