Kampasimpukat ja lime-chilihollandaise

Kampasimpukat ja lime-chilihollandaise
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kampasimpukat ja lime-chilihollandaise

Kampasimpukat ja lime-chilihollandaise

Juhlapyhinä tai viikonloppuisin on mukavaa laittaa tarjolle jotain hiukan erityisempää. Kampasimpukat ovat nopeat ja helpot valmistaa, kunhan vain pitää huolen, ettei ylikypsennä niitä. Herkullisen täyteläinen pikahollandaise valmistuu kuin itsestään siinä samalla.

Valmistusaika

Työaika
10 min
Yhteensä
10 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
200 g
kampasimpukoita
75 g
1 rkl
limemehua
2
valkosipulin kynttä
¼
tuoretta chiliä
1
kananmuna

Pinnalle

2 rkl
lehtipersiljaa
sormisuolaa ja mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Paista kampasimpukat pannulla kuumassa voissa toiselta puolelta n. 1 min, kunnes reunat ovat saaneet kauniin paistopinnan.
  2. Käännä kampasimpukat ja lisää pannulle limemehu, kuoritut ja halkaistut valkosipulin kynnet, hienonnettu chili. Paista n. 1 min ja valele simpukoita samalla liemellä.
  3. Nosta simpukat lämmitetyille lautasille. Kaada voi-mausteseos kannumaiseen astiaan ja lisää muna. Soseuta sauvasekoittimella kuohkeaksi, tasaiseksi kastikkeeksi. Kaada kastike lautasille.
  4. Viimeistele lehtipersiljalla.
Vinkki

Vinkki

Jos käytät pakastekampasimpukoita, sulata ne jääkaapissa ennen paistamista.Voit käyttää ohjeessa myös jättiravunpyrstöjä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
214 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.