Siirry sisältöön
Valiojengi

Jere Siponen viihtyy nopeatempoisessa roolissa liiketoiminnan kehityspäällikkönä

Jere Siponen viihtyy nopeatempoisessa roolissa liiketoiminnan kehityspäällikkönä

Perinteisen liiketoiminnan lisäksi Valiolla pääsee kehittämään ja ideoimaan rohkeasti. Liiketoiminnan kehitystehtävissä motivoivinta ovat uudet haasteet, tehtävien vaihtelevuus ja jatkuva oppiminen. Valion Food –liiketoiminnan kehityspäällikkönä Jere selvittää ja ehdottaa, miten liiketoimintaa voitaisiin uusilla avauksilla ja peliliikkeillä edistää. Jere kertoo viihtyvänsä nopeasti etenevän pelikentän parissa ja arvostavansa Valion kotimaisuutta sekä kykyä katsoa eteenpäin.

Minkälainen on urapolkusi kauppatieteiden maisterista liiketoiminnan kehityspäälliköksi?

Olen valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Aston Business Schoolista, Iso-Britanniasta. Olin kiinnostunut strategiaan liittyvistä työtehtävistä jo opiskeluaikoina, ja opiskelin Birminghamissa strategiaa sekä kansainvälistä liiketoimintaa. Ennen Valiolla aloittamista tein uraa monikansallisessa yrityksessä ensin talouden tehtävissä ja myöhemmin vastasin Euroopan, Lähi-Idän ja Afrikan alueiden kuluttajatuotteiden liiketoiminnan kehitysprojekteista ja liiketoiminnan kehityksestä.

Valiolla liiketoiminnan kehityspäällikkönä tuen muuhun kuin maitoon pohjautuvan liiketoimintamme kehittämistä ja fasilitoin kasvuhankkeita. Nautin työni monipuolisuudesta ja vapaudesta. Roolista on muotoutunut omannäköinen, sillä olemme rakentaneet odotuksia ja tehtävänkuvaa yhdessä esihenkilön ja työkavereiden kanssa. Valiolla erityistä on ollut se, miten vaikuttavaa työmme on. Omistajamme ovat maitotilayrittäjiä ja tiedän sen, että kehittämällä liiketoimintaa tuen Suomen ruokahuollon toimivuutta ja tilallisten elinkeinoa. Arvostan kotimaisuutta ja työn kädenjäljen merkityksellisyyttä.

Mistä kaikesta vastaat liiketoiminnan kehityspäällikkönä?

Tehtäväni ja niihin liittyvät projektit ovat hyvinkin vaihtelevia! Vastaan siitä, minkälaisilla ratkaisuilla ja peliliikkeillä liiketoimintaamme voitaisiin edistää. Tämä tarkoittaa käytännössä suurempien strategisten hankkeiden vetämistä ja tuoteportfolion laajentamisen mahdollisuuksien kartoittamista. Selvitän ehdotuksia uusista markkina-avauksista ja toimin tiiviissä yhteistyössä tuotekehitystoimintomme kanssa. Kartoitan esimerkiksi yhteistyö- ja sijoitusmahdollisuuksia start up -yrityksissä. Tehtäväni on arvioida, minkälaisiin kehitysprojekteihin tai mahdollisiin yrityskaupparatkaisuihin Valion voisi olla fiksua mennä mukaan.

Aloittaessani työssäni oli toiveeni oppia lisää yrityskauppapuolesta. Pääsinkin mukaan työstämään Gold&Green -yrityskauppaa todella nopeasti aloittamisen jälkeen. Aikaisempi työkokemukseni oli laajalti liiketoiminnan kehitysprojektien parista, joten yrityskaupassa mukana olo koko projektin alusta loppuun oli uusi kenttä, josta olen päässyt työssäni oppimaan lisää. Neuvottelut ovat laajoja ja lopputulokseen pääsee itse vaikuttamaan!

”Arvostan kotimaisuutta ja työn kädenjäljen merkityksellisyyttä. ”

Jere Siponen

  • Food -liiketoimintayksikön kehityspäällikkö: strategiset projektit, liiketoiminnan kasvuhankkeet ja kehitysvastuu
  • Kauppatieteiden maisteri, Aston Business School, Iso-Britannia
  • Viihtyy monipuolisessa, haastavassa työssä ja arvostaa Valiolla työnsä vaikuttavuutta
  • Rentoutuu vapaa-ajalla pyöräilyn ja boulderoinnin parissa
  • Valio Jäätelöfabriikki suosikiksi valikoituu kreisi kinuski

Search