Siirry sisältöön
Valiojengi

Konsernistrategian parissa työskentelevä Sara Reponen motivoituu työnsä monipuolisuudesta

Konsernistrategian parissa työskentelevä Sara Reponen motivoituu työnsä monipuolisuudesta

”Tuntuu siltä, kuin olisi lapsi karkkikaupassa”, kuvaa Sara Reponen ajatuksiaan kysyttäessä projekteista, joita hän on päässyt Valiolla työstämään ja edistämään. Aikaisemmin reilut seitsemän vuotta liikkeenjohdon konsultoinnin parissa työskennellyt Sara arvostaa Valiolla erityisesti kiittämisen kulttuuria ja kannustavaa ilmapiiriä sekä työtä osaavien, ammattitaitoisten ja kokeneiden kollegojen kanssa. Hommia tehdään tosissaan, mutta hymy huulilla, ja omien persoonien annetaan näkyä.

Urapolkusi johti liikkeenjohdon konsultoinnin kautta strategiatyön pariin Valiolle. Miltä matka nykyiseen työhösi on näyttänyt?

Valmistuin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta, jossa opiskelin kansainvälistä liiketoimintaa, strategiaa, rahoitusta ja laskentatoimea. Olen aina ollut utelias ja kiinnostunut monista asioista; nautin vaihtelevista työtehtävistä ja siitä, että pääsen syventymään uusiin asioihin. Konsulttina sain tehdä projekteja laajasti eri toimialoille ja yrityksille, kuten myös Valiolle.

Kiinnostuin kuluttajatuotemarkkinasta ja ruoka-alasta ja koin Valion liiketoiminnan innostavaksi: rakastetut brändit, vahva suomalainen perintö, dynaaminen toimintaympäristö ja mukavat ihmiset tekivät vaikutuksen. Myös toiminnan kansainvälisyys ja merkityksellisyys puhuttelivat.

Vakuutuin myös Valion strategiatyöstä − rekrytointiprosessini aikaan Valio teki monia rohkeita strategisia peliliikkeitä: Valio osti Heinon Tukun ja vauhditti kasvipohjaisten Oddlygood® -tuotteiden liiketoiminnan kasvua yhtiöittämisratkaisun kautta.

Nykyisessä työssäni kehityspäällikkönä (Group Development Manager) tuen Valion ylintä johtoa konsernin strategian edistämiseen liittyvissä asioissa. Työtehtäväni sisältävät esimerkiksi erilaisten strategisten hankkeiden, projektien ja selvitysten koordinointia ja seurantaa sekä strategiaprosessin ja -työkalujen kehittämistä. Toimin myös strategiaviestinnän tukena.

Minkälaista päivittäinen työsi strategian parissa on?

Monipuolista! Pääsen tekemään mielenkiintoisia projekteja monien eri toiminnoissa ja markkinoilla työskentelevien valiolaisten kanssa. On palkitsevaa nähdä oman työnsä jälki ja se, että voi olla aidosti avuksi.

Tyypillinen työpäiväni alkaa eniten ajatustyötä vaativilla tehtävillä, joille pyrin varaamaan aamun tehokkaimmat työtunnit. Saatan tehdä selvitystä johtoryhmäläiselle tai työstää projektiin liittyvää analyysiä tai esitystä. Päivän aikana työstän erilaisia projekteja kollegojen kanssa mm. perehtyen välituloksiin ja keskustellen vaihtoehtoisista lähestymistavoista ja ratkaisuista erilaisiin pulmiin. Saatan myös fasilitoida keskustelua projektin lopputuloksista johtoryhmän kokouksessa tai vetää työpajaa, jossa ideoimme yhdessä uusia tulevaisuuden liiketoimintamahdollisuuksia.

”Valiolla aloittamisen jälkeen on tuntunut siltä, että mielenkiintoisia asioita tulee eteeni lähes viikoittain.”

Sara Reponen

  • Group Development Manager: Valion ylimmän johdon tuki ja sisäinen konsultointi konsernistrategiaan liittyvissä asioissa, strategiaprosessin ja -työkalujen kehitys
  • Arvostaa työssään erityisesti sen monipuolisuutta
  • Koulutukseltaan Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta valmistunut kauppatieteiden maisteri
  • Vapaa-ajallaan rentoutuu parhaiten pallopelejä, kuten tennistä, koripalloa ja golfia, pelaten
  • Valion tuotteista kesäinen suosikki on Valio kreikkalainen jogurtti sitruuna

Search