Siirry sisältöön
Valiojengi

Uutta syntyy kun luovuus ja ongelmanratkaisu lyövät kättä – Sini Elonen kehittää huomisen tuotteita jauheista

Uutta syntyy kun luovuus ja ongelmanratkaisu lyövät kättä – Sini Elonen kehittää huomisen tuotteita jauheista

Pieni maitoauto kiipeää alppikylän kiemuraisia teitä maisemaan istuvan jodlauksen kaikuessa autoradiosta. Paikallisen juustolan isännän musiikkivalinta, ilmeisesti. Sveitsin työharjoittelu pienine pikantteine erikoisuuksineen herättää hilpeitä muistoja Sini Elosessa, jolle oli jo opiskeluiden aikana selvää, että Valiolle on päästävä. Alppimaisemat vaihtuivat sittemmin todelliseen hybridiarkeen, jossa kiireisenä pitävät muun muassa työt Valion tutkimus- ja tuotekehityksessä Helsingissä ja Valion tehtaalla Lapinlahdella sekä yhteistyö kansainvälisten yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden kanssa.

Tulit Valiolle 10 vuotta sitten tuotekehittäjäksi ja nykyisin toimit Maito- ja herajauheet -ryhmän tuotekehityspäällikkönä. Mikä työssä veti puoleensa?

Minulla on tausta elintarvikekemian ja -teknologian parissa. Tuotekehityksessä kiehtoo luovuus, ongelmanratkaisu ja tietty käytännönläheisyys. Samanlaisia päiviä ei ole. Tuotekehityksessä tehdään joko olemassa olevien tuotteiden ylläpitoon liittyvää työtä tai kehitetään kokonaan uutta. Joskus sykäys uuden tuotteen kehittämiseen saadaan asiakaspyynnön kautta, joskus tarve nousee esiin tuoteryhmässä tai esimerkiksi elintarvikealan trendien seurannasta. Trendeissä tällainen nouseva asia voisi olla vaikka toive vähäsokerisemmasta tuotteesta.

Uuden lisäarvojauheen tuotekehitysprosessissa on monta vaihetta ennen tuotteen lanseerausta ja hyväksyntää myyntiin. Tuotekehittäjän toimenkuva on monipuolinen ja tehtäviin kuuluu muun muassa reseptien laskentaa, pilot- ja tuotantomittakaavan koeajojen suunnittelua, aistinvaraisia arviointeja ja uusien raaka-aineiden testausta. Tuotekehittäjä toimii tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden sekä Valion sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien kanssa.

Sini Elonen

  • filosofian maisteri (elintarvikekemia), elintarviketieteiden kandidaatti (elintarviketeknologia)
  • koti Siilinjärvellä
  • opettelee puutarhanhoitoa ja valokuvausta
  • tykkää Valio Keisarinna ®-juustosta ja Valion kreikkalaisesta persikkajugurtista
  • nauttii luovuudesta ja motivoituu yhteistyöstä

Search