Pinnalla
Kuukauden trendiresepti: tantanmen-ramen

Tantanmen-ramen vie makumatkalle Japaniin
Lämpimän mausteinen tantanmen-ramen on japanilainen nuudelikeitto, jonka juuret juontavat kiinalaiseen keittiöän ja dandan-nuudeleihin. Ruoka rakennetaan ramen-nuudeleista, pähkinäisestä tare-maustetahnasta, herkullisesta liemestä sekä tulisesta porsaan jauhelihasta. Valkosipulilla, inkiväärillä ja chilillä maustettu ja rapeaksi paistettu porsas luo koukuttavan hyvän kontrastin lempeän makuiselle liemelle ja pehmeille nuudeleille.
Erityisen herkullista ruoasta saa, kun sen kaveriksi marinoi edellisenä päivänä satsin kananmunia. Häkellyttävän hyvät soijamunat valmistuvat vain muutamasta raaka-aineesta ja maistuvat syvän umamiselle.
Näin onnistut
- Reseptin tulisuutta voi muokata omaan makuun sopivaksi chilitahnan ja chiliöljyn määrää vaihtelemalla.
- Gochujang-tahnan tilalla voi käyttää kiinalaista doubanjiang-chilitahnaa ja maapähkinävoin tilalla vaaleaa kiinalaista seesamitahnaa.
- Paksoin tilalle sopii hyvin varsiparsakaali.
- Reseptiin tarvittavia tahnoja, öljyjä ja nuudeleita löytyy niin isoista marketeista kuin etnisistä ruokakaupoistakin.
Vinkit antoi reseptin kehittänyt Sanna Mäenpää Valio Koekeittiöstä.