Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Kuusi parasta pastaa

Kuusi parasta pastaa

Maistuisiko avokado-sitruunapasta, kantarelliraviolit tai lammasragu? Kokosimme kuusi parasta pastaa, jotka saavat makunystyrät laulamaan.

Pasta taipuu moneen: se on nopea ja maukas arkiruoka, mutta maistuu myös hienolla illallisella. Pastan salaisuus ovat herkulliset kastikkeet ja ihana purutuntuma. Kokeile vaikka tomaattipohjaista lammasragua, joka on pastan klassikkokaveri. Toisenlaiseen makumaailmaan pääsee täyteläisellä, kermapohjaisella kastikkeella.

Haastavinta pastoissa on valinnanvaikeus. Siksi kokosimme kuusi parasta pastareseptiä, jotka ovat takuuvarmoja hittejä. Nappaa reseptit talteen, laita pasta kiehumaan ja herkuttele hyvässä seurassa.

Kantarelliraviolit

Vastustamattomat kantarelliraviolit ovat paitsi ylellinen, myös nopea vaihtoehto, sillä ne valmistuvat vain vartissa. Annoksen kruunaavat paahdetut pinjansiemenet, jotka tuovat suutuntumaa muuten pehmeään ja kermaiseen ruokaan. Raasta päälle Valion Mustaleima juustoa ja tarjoile heti.

Tip icon

Vinkit täydelliseen pastaan

Pasta on parhaimmillaan al denteksi keitettynä, eli juuri ja juuri kypsänä. Pasta onnistuu parhaiten isossa kattilassa keitettynä, sillä liian pienessä kattilassa pastat tarttuvat helposti kiinni toisiinsa.

Lisää keitinveteen reilusti suolaa, sillä maun lisäksi se vaikuttaa pastan rakenteeseen. Usein sanotaan, että pastan keitinveden tulisi olla kuin merivettä. Niin suolaista se saa olla.

Parhaan tuloksen saat, kun tarkkailet pastan kypsymistä jatkuvasti ja maistelet sitä. Pasta jatkaa kypsymistä kuumana, joten ota kattila pois liedeltä pastan ollessa aavistuksen napakka ja kaada keitinvesi pois. Älä huuhtele tai lisää öljyä pastaan, sillä se estää kastiketta tarttumista. Sekoita kastike pastaan ja tarjoile heti.


Search