Pasta carbonara eli italialainen pekonipasta

Pasta carbonara eli italialainen pekonipasta
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Pasta carbonara eli italialainen pekonipasta

Pasta carbonara eli italialainen pekonipasta

Klassikkoruoka jolla on monta nimeä - pasta carbonara, miilunpolttajan pasta ja pekonipasta. Yhtä kaikki tämä maukas pasta on helppoa ja nopeaa valmistaa. Italialaiseen versioon verrattuna tässä ohjeessa juustona käytetään kotimaista Valio Mustaleima™ raastetta.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Yhteensä
15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
1010 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
400 g
spagettia
170 g
pekonia tai pancettaa
2
valkosipulin kynttä
4
keltuaista
1 pussi (130 g)
2 dl
pastan keitinvettä
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Keitä pasta reilusti suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvettä lopussa talteen.
  2. Hienonna pekoni ja valkosipulit. Paista pannulla rapeaksi.
  3. Valuta pasta ja ota keitinvettä talteen n. 2 dl. Lisää valutettu pasta, osaan juustoraasteesta sekoitetut keltuaiset ja keitinvesi pannulle pekonien joukkoon. Sekoita ja lisää keitinvettä tarvittaessa. Pastasta pitää tulla kosteaa muttei vetistä.
  4. Annostele ja lisää annosten pinnalle loput juustoraasteesta sekä rouhittua mustapippuria.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
272 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.