Siirry sisältöön
Oppitunti

Helppo lohipiirakka on rentojen juhlien suosikkisuolainen

Laura Saukkonen

Lauran keittiöstä löytyy aina chiliä, valkosipulia ja juustoa – ja ruoasta ekstraripaus mustapippuria.

Helppo lohipiirakka on juuri sitä, mitä nimikin jo kertoo: ihanan vaivaton valmistaa. Mausta tätä ei kuitenkaan huomaa, sillä tuorejuustolla, kylmäsavulohella ja rapeilla sipseissä viritetty makumaailma on kaikkea muuta kuin pliisu.

Suolainen piirakka on monen paikan hitti. Se toimii niin viikonloppuherkkuna kuin juhlapöydässäkin. Tällä piirakalla keräät kanssaherkuttelijoiden kiitokset vapusta juhannukseen ja jouluun!

Tämän reseptin ja videon vinkkeineen tarjoaa Valion koekeittiö.

Lohipiirakkaan tarvitset

  1. Kauli taikinalevyä hiukan ohuemmaksi leivinpaperin päällä. Nosta uunipellille.
  2. Leikkaa veitsellä viillot taikinan pintaan n. 1,5 cm:n päähän taikinan reunoista. Levitä tuorejuustot levylle viiltojen sisäpuoliseen osaan. Laita päälle kylmäsavulohta ja punasipuliviipaleita. Voitele reunat kananmunalla.
  3. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 20 – 25 min, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat ja taikina kypsä.
  4. Viimeistele perunalastuilla ja tillillä.

Search