Siirry sisältöön
Oppitunti

Näin kokoat näyttävän juustokranssin

Juustokranssi
Anna Jalas-Karjalainen
Valio Markkinointi

Anna uskoo, että parastakin soppaa kannattaa hiukan hämmentää.

Loppuvuoden juhlissa juustot ovat varma valinta. Kranssin muotoon koottu juustotarjotin on kuin joulukoriste!

Suunnitelmissa pikkujoulut, glögit tai iltaherkuttelut ihan muuten vain? Juustokranssi on helppo mutta näyttävä tarjottava. Kranssin kokoamisessa pääsee käyttämään luovuutta. Lahjapakettien muotoiset juustokarkit ja tuorejuustokuuset viimeistelevät jouluisen tunnelman.

Juustokranssiin tarvitset:

  1. Valitse juustot ja mieti niille sopivat lisukkeet. Tähän kranssiin valikoituivat kiteinen Valio Keisarinna®, aromikas Valio AURA® Gold ja luonteikas Valio Ritari®. Joulumieltä tuovat myös tuorejuustokuuset sekä AURA karkit filotaikinasta!
  2. Tee esivalmistelut: pese ja pilko hedelmät. Paloittele ainakin osa juustoista valmiiksi. Pilko eri juustotyypit eri muotoihin. Piparimuotin avulla saat juustoviipaleista jouluisia kuvioita juustokranssiin! Hillon tai hunajan voit halutessasi siirtää pienempään tarjoiluastiaan.
  3. Kokoa kranssi noin tuntia ennen tarjoilua riittävän suurelle tarjottimelle, leikkuulaudalle tai vaikka suoraan pöydälle leivinpaperin päälle. Jos kranssia on tarvetta siirtää, tarjottimessa on hyvä olla hieman reunaa.
  4. Sijoittele kranssiin ensin tarjottimen päätähdet eli juustot. Nimikoi halutessasi juustot.
  5. Lisäile lisukkeita kuten keksejä, lohkottuja hedelmiä, marjoja ja pähkinöitä juustojen ympärille niin, että yhtä lisuketta on yhdessä kohtaa hieman enemmän. Näin asetelma säilyy näyttävänä pidempään. Jätä pähkinät pois, jos seurueessa on pähkinäallergikkoja.
  6. Viimeistele esimerkiksi rosmariinin oksilla ja kuivatuilla mandariiniviipaleilla. Jos tarjoilet tuorejuustoa, nosta se esiin vasta juuri ennen tarjoilua.
  7. Varaa oma veitsi jokaiselle juustolle. Näin ne pysyvät siistimpänä ja juustojen maut eivät sekoitu keskenään.

Search