Siirry sisältöön
Ruokavinkit

Näin onnistut: Kinuskikissan suklaamosaiikkikakku

Näin onnistut: Kinuskikissan suklaamosaiikkikakku

Suklaamosaiikkikakku on näyttävä pääsiäiskakku, joka kootaan kulhokakun tapaan, mutta käännetään ympäri kuin keikauskakku ja koristellaan pääsiäissuosikeilla suklaamunilla. Täytteessä maistuu raikas lakkarahka.

”Pääsiäisen ehdoton herkku ovat suklaamunat. Ne innostivat minut kehittelemään koristelun, jossa kakun pinta peitetään kauttaaltaan rikotuilla suklaamunilla.”

– Kinuskikissa

Vaihe 1: Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (tilavuus max 2 l) tuorekelmulla. Leikkaa levypohjasta paloja ja vuoraa niillä kulhon sisäpinta.

Vaihe 2: Leikkaa pohjasta myös kaksi ympyrää, joista toinen tulee kakkua kootessa täytekerrosten keskelle ja toinen päälle.

Ympyrät voivat muodostua useammasta palasta.

Vaihe 3: Kostuta pohja maidolla. Kulhon pohjalla olevaa osaa ei tarvitse juuri kostuttaa, sillä kostuke valuu sinne itsestään.

Vaihe 4: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa rahkan joukkoon väriä, jotta saat keltaisenoranssin sävyn (huomaa, että väri vaalenee hieman, kun yhdistät sen kermavaahdon joukkoon).

Vaihe 5: Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Lisää liivatevesi rahkan joukkoon ja yhdistä sitten kermavaahdon kanssa.

Vaihe 6: Kaada täytettä kulhon puoliväliin saakka.

Vaihe 7: Laita täytteen päälle pienempi pohjaympyrä ja kostuta maidolla. Kaada kulhoon loput täytteestä ja peitä isommalla pohjaympyrällä.

Kostuta.

Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään ainakin 3 tunniksi tai seuraavaan päivään.

Vaihe 8: Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmu.

Vaihe 9: Ota kuorrutteen rahka ja voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistamista, jotta voi pehmenee. Voin ja rahkan on oltava tasalämpöisiä vatkatessa.

Sekoita rahka ja voi vatkaimella. Lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljakreemijauhe. Lisää halutessasi joukkoon elintarvikeväriä.

Vaihe 10: Levitä kuorrute kakun pinnalle. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa.

Vaihe 11: Riko suklaamunat eri kokoisiksi paloiksi.

Vaihe 12: Peitä kakun pinta kauniisti kuorenpalasilla.


Search