Siirry sisältöön
Valiojengi

Trainee-ohjelmasta vauhtia asiantuntijauran alkuun

Trainee-ohjelmasta vauhtia asiantuntijauran alkuun

Vuoden mittainen Valion trainee-ohjelma antoi loistavan pohjan asiantuntijauralle syksyllä 2021 aloittaneille valiojengiläisille. Uudet asiantuntijamme ovat vuoden jälkeen jatkaneet samoissa tai uusissa tehtävissä eri puolilla yritystä. Millainen merkitys trainee-ohjelmalla on heille ollut ja mitä oppeja vuodesta jäi päällimmäisenä mieleen?

Uuden oppimista ja yhteisöllisyyttä

Vuoden aikana verkostoituminen ja tutustuminen muihin trainee-kollegoihin oli merkityksellistä. Pääsimme oppimaan toisiltamme ja kysymään matalalla kynnyksellä toistemme näkökulmia moniin asioihin. Trainee-vuosi toi paitsi uusia ystävyyssuhteita kuin myös erityislaatuisen työyhteisön, mitä vaalimme myös jatkossa.

”On ollut ihan parasta, että meillä on ollut niin kiva ja samanhenkinen trainee-porukka, jonka kanssa on pidetty yhtä ensimmäisestä työpäivästä alkaen. Uudessa työpaikassa aloittaminen on ihan erilainen kokemus, kun sitä ei tarvitse tehdä yksin, vaan sen saa tehdä yhdessä ikään kuin yhdeksän kaverin kanssa”, Business Development Specialist Linda Pietilä kuvailee yhteen hitsautunutta työyhteisöä.

“Trainee-porukka on arvokas verkosto, jossa voi vaihtaa ajatuksia esimerkiksi lounaan äärellä. Näin oppii muiden kautta heidän työstään eri puolilla Valiota. Meillä on myös trainee-porukan kanssa vakiintuneet joka perjantaiset “trainee-kahvit”, jossa on kiva vaihtaa viikon kuulumisia sekä suunnitella työn ulkopuolisiakin aktiviteetteja yhdessä”, yhteiskuntasuhteiden asiantuntijana työskentelevä Jessina Nieminen jatkaa.

Lisäksi trainee-vuosi opetti paljon itsensä johtamiseen liittyviä taitoja. Opimme muun muassa työn priorisoinnista, itsetuntemuksesta, vuorovaikutuksen merkityksestä, neuvottelutaidoista, kriittisestä ajattelusta sekä oman näkökulman perustelemisesta. Oppimiskokemuksiin myötävaikuttivat korkea luottamus ja turvallisuudentunne tiimien sisällä sekä läheiseksi tulleet trainee-kollegat, kuten sisältöeksperttinä työskentelevä Veera Pitkänen mainitsee.

”Yhteistyö- ja viestintätaidot eri sidosryhmien kanssa olivat tärkeimpiä uusia oppeja. Trainee-ohjelman sisältämät mentorointi ja ryhmä-coaching kehittivät puolestaan tunneälyä ja vaikuttamistapoja positiivisin ja hyväksyvin ottein”, nykyään liiketoimintapäällikkönä työskentelevä Paulus Rundgren summaa.

”Trainee-ohjelman sisältämät mentorointi ja ryhmä-coaching kehittivät tunneälyä ja vaikuttamistapoja positiivisin ottein.”

”Kansainväliset tehtävät ovat mukavaa vaihtelua muun työarjen keskellä. On erittäin antoisaa nähdä, miten Valion tuotteiden myynti kehittyy muualla Euroopassa.”

”Odotan innolla, mitä tulevaisuus Valiolla tuo tullessaan! Hienoa saada jakaa se tämän porukan kanssa.”

Tip icon

Tiesitkö?

  • Trainee-ohjelma on suunnattu vastavalmistuneille ja opintojensa loppusuoralla oleville osaajille.
  • Traineet työskentelevät täysipäiväisesti ja heidät on palkattu vakituiseen työsuhteeseen. Trainee-jakson jälkeen traineet siis jatkavat asiantuntijarooleissa Valiolla.
  • 12 kuukautta kestävän ohjelman aikana traineet vahvistavat jo olemassa olevaa ammattitaitoaan sekä perehtyvät ja valmistautuvat asiantuntijarooleihinsa.
Search