Siirry sisältöön
Valiojengi

Traineen elämää: Kolme ensimmäistä kuukautta Valiojengissä

Traineen elämää: Kolme ensimmäistä kuukautta Valiojengissä

Syyskuussa 2021 Valiolla aloitti kymmenen traineeta eri puolilla taloa. Miten ensimmäiset kolme kuukautta Valiojengissä ovat sujuneet? Entä mitä halutaan tulevana vuonna vielä oppia?

Kuulumisiaan kertovat epäsuorien hankintojen parissa työskentelevä Sourcing Trainee Joonas, lastenruokien parissa työskentelevä Infant Product Expertise Trainee Nora ja digimarkkinoinnin parissa työskentelevä Digital Marketing Trainee Veera.

Pehmeä alku Valiojengissä

Ura valiolaisena on lähtenyt käyntiin kaiken kaikkiaan erittäin hyvin. Työelämään ja uuteen rooliin siirtyminen on sujunut varsin pehmeästi, eikä kenenkään ole tarvinnut hypätä suoraan syvään päätyyn.

”On tullut opittua joka viikkoa hirmuisesti uutta. On ollut myös haasteellista olla täysin uudessa roolissa, joka alkaa muodostumaan osaamiseni kehittyessä. Asiantuntijarooliin kasvaminen vaatii paljon aikaa ja ensimmäiset kolme kuukautta on mennyt tehtäväympäristöön tutustuessa. Parasta on, että työni tarjoaa jatkuvasti innostumisen ja oppimisen aiheita”, Nora sanoo.

”On päässyt tekemään jo kaikenlaista mielenkiintoista, kuten hankintojen kilpailutusten suunnittelua ja toteutusta. Lisäksi olen päässyt seuraamaan toimittajayhteistyön kehitystä sekä hyödyntämään toimittajasuhteiden hallintaa käsittelevän graduni oppeja käytännössä”, Joonas kertoo.

”Kolmessa kuukaudessa on ehtinyt tapahtua yllättävän paljon. Olen hiljalleen siirtynyt puikkoihin kuluttajapuolen sosiaalisen median sisältöjen osalta. Lisäksi olen päässyt lanseeraamaan uutta kanavaa TikTokia. Tuntuu mahtavalta, että osaamiseeni luotetaan ja vastuuta saa suuristakin kokonaisuuksista. Onnekseni olen saanut huomata, että Valiolla pääsee vaikuttamaan, kun vain rohkeasti tuo omat ideansa esille”, Veera toteaa.

”Olen päässyt seuraamaan lastenruokajauheiden tuotantoprosessia, laboratorion analyysimenetelmiä, suunnittelemaan koeajoja pilottitehtaalla sekä olemaan osallisena auditoinnissa. Lastenruokatuotannon ympärillä on valtavasti erilaista osaamista ja odotan, että pääsen oppimaan ja kehittämään omaa ammattitaitoani kokonaisvaltaisesti. Tulevan vuoden myötä tehtävään pääsee syventymään paremmin ja ottamaan lisää vastuuta osaamisen kehittyessä. Odotan myös diplomityöni ja siten tutkintoni saamista pakettiin”, Nora sanoo.

Tip icon

Tiesitkö?

  • Trainee-ohjelma on suunnattu vastavalmistuneille ja opintojensa loppusuoralla oleville osaajille.
  • Traineet työskentelevät täysipäiväisesti ja heidät on palkattu vakituiseen työsuhteeseen. Trainee-jakson jälkeen traineet siis jatkavat asiantuntijarooleissa.
  • 12 kuukautta kestävän trainee-ohjelman aikana traineet vahvistavat jo olemassa olevaa ammattitaitoaan sekä perehtyvät ja valmistautuvat asiantuntijarooleihinsa.

Search