Siirry sisältöön
Valiojengi

Traineen elämää: Puoli vuotta Valiojengissä

Traineen elämää: Puoli vuotta Valiojengissä

Kymmenen uuden valiojengiläisen puolivuotinen matka on kulunut vauhdilla. Puoleen vuoteen on mahtunut paljon uusia projekteja sekä oivalluksia ryhmä-coachauksen ja mentoroinnin parissa.

Kuulumisiaan matkan varrelta kertovat tuotekehitysprojektien parissa työskentelevä Business Development Trainee Paulus, turvallisuuden hallinnointijärjestelmien parissa työskentelevä Safety Management Trainee Marko, erikoismaitojauheiden tuotekehityksen parissa työskentelevä Research & Development Trainee Heli sekä digimarkkinoinnin parissa työskentelevä Digital Marketing Trainee Reetta.

Oma kehittyminen keskiössä

Perehdytysten jälkeen olemme päässeet projekteihin mukaan käytännön tasolla. Projekteissa edistyäksemme olemme saaneet haastaa omaa ajatteluamme, joten ammatillista kehitystä on tapahtunut huimasti. Myös kollegoilta olemme saaneet erinomaista tukea.

”Roolini on ollut vähintäänkin yhtä monipuolinen kuin etukäteen ajattelinkin. Olen päässyt muun muassa rakentamaan business caseja ja haastamaan itseäni projektipäällikön roolissa erilaisissa tuote- ja pakkauskehitysprojekteissa sekä kehittämään myynnin ja liiketoiminnan välistä yhteistyötä. Lisäksi minusta on tullut tuotekehityksen makutestien vakioasiakas”, Paulus kuvailee.

”Olen ollut mukana kehittämässä turvallisuuden hallinnointiin käytettäviä sovelluksia ja vetämässä niiden implementointia koko Valiolle. Olen myös saanut vastuun Valion tytäryhtiöyhteistyön fasilitoinnista. Lisäksi olen tutustunut Riihimäen ja Vantaan tuotantolaitosten sekä Valio Aimo® pika- ja toimitustukkujen toimintaan”, Marko kertoo.

”Pääsin saman tien mukaan tuotekehitykseen ja lanseerasin täysin uuden maitojauheiden tuoteperheen Aasian markkinoille. Työ on aika samanlaista kuin tuotekehittäjän työni aiemminkin, mutta Valiolla tuotevalikoima on todella paljon suurempi. Se tarkoittaa myös sitä, että eri sidosryhmiä, joiden kanssa teen töitä on paljon enemmän kuin aiemmissa töissäni”, Heli sanoo.

”Työtehtäväni monipuolistuvat koko ajan. Kun syksyllä suunnittelin Valion TikTokia ja kuluttajien systemaattista aktivointia Instagramissa, nyt teen niitä käytännön tasolla. Opin jatkuvasti lisää hakukonemarkkinoinnista ja markkinoinnin automaatiosta. Yksi mukavimmista projekteista on ollut chatbot Murun kouluttaminen ja sen sisältöjen kehittäminen. Työni vaatii sekä luovuutta että strategista ajattelukykyä”, Reetta toteaa.

Tip icon

Tiesitkö?

  • Trainee-ohjelma on suunnattu vastavalmistuneille ja opintojensa loppusuoralla oleville osaajille.
  • Traineet työskentelevät täysipäiväisesti ja heidät on palkattu vakituiseen työsuhteeseen. Trainee-jakson jälkeen traineet siis jatkavat asiantuntijarooleissa Valiolla.
  • 12 kuukautta kestävän ohjelman aikana traineet vahvistavat jo olemassa olevaa ammattitaitoaan sekä perehtyvät ja valmistautuvat asiantuntijarooleihinsa.

Search