Siirry sisältöön
Tuotteen takana

Valio voi menestyy maailmalla

Valio voi menestyy maailmalla
Helena Karhujoki
Viestintäjohtaja

Retkeily luonnossa on ollut Helenan lempijuttuja pienestä asti. Ehkä juuri siksi Helena innostuu myös töissä erityisesti ruoan ilmastovaikutusten pienentämisestä ja eläinten hyvinvoinnista.

Voiko olla kotoisampaa tuotetta kuin Valio voi? Suomalaisten luottotuote on kansainvälisempi kuin voisi kuvitella. Sitä käyttävät kuluttajat Armeniassa ja USA:ssa. Se maistuu ranskalaisissa croissanteissa. Se matkaa myös Egyptiin ja Itävaltaan. Valio perustettiin aikoinaan voinvientiliikkeeksi, ja yhä edelleen voi on yksi Valion kansainvälisimmistä tuotteista. Valio on vienyt voita erityisesti teollisuuden käyttöön mutta tähtää nyt laajemmin myös kansainvälisille kuluttajamarkkinoille.

Valio voi maistuu 30 maassa ympäri maailman

Kuluttajat eri puolilla Eurooppaa, Aasiaa ja USA:ta kohtaavat suomalaisen voin kaupan hyllyssä. Myös teollisuusasiakkaat ympäri maailman luottavat Valio voihin. Sitä käyttävät tuotteidensa valmistukseen esimerkiksi leipomot, valmisruokateollisuus, jäätelönvalmistajat ja meijerit.

– Pitkään keskityimme viemään voita kuluttajapakkauksissa lähimarkkinoille. Venäjän tuontikiellon myötä aloimme uudestaan tähytä laajemmin maailmalle, ja nyt viemme voita jo 30 maahan ympäri maailman sekä kuluttajamarkkinoille että teollisuuden käyttöön. Myynti on kehittynyt kiitettävästi, ja tavoitteenamme on saavuttaa kasvua teollisuusvoin lisäksi myös globaaleilla kuluttajamarkkinoilla, vientijohtaja Ari Ahonen kertoo.

Valio voin valttikortteja maailmalla ovat erinomainen maku, korkealaatuinen valmistusprosessi sekä korkea, tasainen laatu, jonka perusta on laadukas maitoraaka-aine. Voiden Rolls Royce, sanovat ranskalaiset

Jos maistat Ranskassa croissantia, on hyvinkin mahdollista, että se on leivottu suomalaisella voilla. Valio on yksi merkittävimmistä voin toimittajista ranskalaisille leipomoille. Leipomot käyttävät voita croissanttien ja muiden voitaikinaleivonnaisten valmistukseen.

– Valio voi soveltuu erityisen hyvin leipomoleivontaan suuremmassa mittakaavassa. Se on luonnostaan kovempaa kuin muut tarjolla olevat tuotteet, eikä voimme kärsi vuodenaikavaihtelusta.

”Ranskalaiset asiakkaamme arvostavat korkeaa laatua todella paljon ja sanovatkin, että tuotteemme on voiden Rolls Royce, vientipäällikkö Milla Janhonen iloitsee.”

USA:ssa Valio voi tunnetaan nimellä Finlandia
Ruotsissa arvostetaan Valio voita

”Valio voi on voittanut kilpailijansa kuluttajatesteissä. Niin ikään food service -asiakkaat kiittelevät Valio voin laatua ja aitoa makua, ja sen erinomaiset kuumennus- ja leivontaominaisuudet tunnetaan laajasti.”

Search