Valio ValSa® tuotteilla vähemmän suolaa

Valio ValSa® maitosuolan ansiosta voimme valmistaa tuotteita, joissa on vähemmän suolaa – ja silti erinomainen maku.

Valio Valsa® maitosuola sisältää maidon luontaisia mineraaleja, kuten jodia. Arkisilla valinnoilla on mahdollista vähentää päivittäistä suolansaantia ja välttää liikaa suolansaantia niin aikuisilla kuin lapsilla.

Pienillä päivittäisillä valinnoilla on merkitystä suolansaannissa

Lasten ja aikuisten liiallinen suolansaanti johtuu usein elintarvikkeiden sisältämästä piilosuolasta. Siksi arkisilla ja toistuvilla pienillä valinnoilla on suuri merkitys suolansaannissa. Päivittäinen suositeltu enimmäismäärä suolaa voi tulla täyteen miltei huomaamatta, erityisesti lapsilla, joiden tulisi saada suolaa vähemmän kuin aikuisten.

Säästä suolan saannissa

Jos valitset päivittäin Valio Valsa® maitosuolalla valmistetuista tuotteista kootun juustosämpylän normaalisuolaisista tuotteista kootun juustosämpylän sijaan, säästät vuodessa 150 g suolan saannissa. Tämä tarkoittaa 1,2 desilitran kokoista kasaa suolaa!

Jos säästetty suolamäärä muutetaan päiviksi suositeltuna suolan saantina, tarkoittaa se aikuisella 30 päivän suolansaantia ja lapsella 42 päivän saantia.

Vähemmän suolaa suomalaisten suosikkituotteissa

Koko perheen suosikki Valio Oltermanni® juusto löytyy vähempisuolaisena sekä ohuen ohuina viipaleina, että riittoisana palana. Valio Oltermanni vähemmän suolaa juustossa on sama tuttu kermajuuston maku ja 35 % vähemmän suolaa kuin tavanomaisissa juustoissa.

Valio Oltermanni® kevyempi Cheddar ValSa® on maukas, kevyempi ja vähemmän suolaa sisältävä valinta jokapäiväiseen käyttöön leivän päälle, pikkusuolaiseksi ja ruoanlaittoon. Valio Oltermanni® kevyempi Cheddar ValSa® juusto sisältää 30 % vähemmän rasvaa ja suolaa kuin tavanomainen Valio Oltermanni® Cheddar.

Emmentaltyyppisten juustojen ystäville Valio Polar® 15% ValSa® juusto tarjoaa helpon tavan nauttia samasta vahvasta mausta vähemmällä suolalla. Valio Polar® 15 % vähemmän suolaa juustoissa on huimat puolet vähemmän suolaa kuin tavanomaisissa juustoissa. Valio Polar 15 Valsa® juustoa saa sekä kätevinä viipaleina että palana.

Valio Salaneuvos® Valsa on pehmeän täyteläinen ja raikkaan makuinen juusto leivän päälle tai sellaisenaan herkuteltavaksi. Valio Salaneuvos® Valsa pala ja viipaleet sisältävät 40 % vähemmän suolaa kuin goudajuustot keskimäärin.

Valio Oivariini® vähemmän suolaa ValSa®, Valio Oivariini® pehmeästi levittyvä ValSa® ja Valio Oivariini® vähärasvaisempi ValSa® tuotteet ovat vähempisuolaisia valintoja leivän päällä, ruoanlaittoon tai leivontaan. Ne sisältävät 30-50 % vähemmän suolaa kuin tavanomaiset rasvaseokset. Tunnistat vähempisuolaiset tuotteet vihreästä Valio ValSa® tunnuksesta.