Kardemummavohvelit

Kardemummavohvelit

45 min
helppo
193 kcal / 100g
2
0

Kardemumma maustaa ihanasti nämä kuohkeat vohvelit. Nauti kahvin tai kaakaon kanssa.

Ainekset

9 kpl
2
kananmunaa
4 dl
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
pikakaurahiutaleita
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
1 rkl
sokeria
½ tl
kardemummaa
50 g

Tarjoiluun

hilloa

Ohje

  1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito. Sekoita keskenään muut kuivat aineet, paitsi kardemumma ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  2. Sulata voi mikrossa tai kattilassa yhdessä kardemumman kanssa, näin kardemumman maku voimistuu. Lisää voisula hiukan jäähtyneenä taikinaan.
  3. Kuumenna vohvelirauta. Voitele se pehmeällä voilla esim. pullasutia käyttäen. Lisää taikinaa kuumalle pannulle n.1 dl / vohveli.
  4. Kypsennä vohvelit kullanruskeiksi.
  5. Tarjoa vohvelit jälkiruokana tai kahvipöydässä pehmeäksi vaahdoksi vatkatun kerman ja hillon kanssa.

Vinkki

* Vohveleista tulee rapeita, kun ne paistetaan kuumalla vohveliraudalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
193 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
10 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
185 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)