Vohvelikakku

Vohvelikakku

45 min
helppo
172 kcal / 100g
2
0

Vohveleista saat helposti näyttävän kakun kokoamalla vohvelit pinoon, ja levittämällä lisäkkeet vohveleiden väliin. Tämä kakku on kesäkauden hitti.

Ainekset

8 annosta
2
kananmunaa
4 dl
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
pikakaurahiutaleita
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
1 rkl
sokeria
½ tl
kardemummaa
50 g

Väliin

1 dl
1 prk (200 g)
200 g
tuoreita marjoja

Ohje

  1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito. Sekoita keskenään muut kuivat aineet, paitsi kardemumma ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  2. Sulata voi mikrossa tai kattilassa yhdessä kardemumman kanssa, näin kardemumman maku voimistuu. Lisää voisula hiukan jäähtyneenä taikinaan.
  3. Kuumenna vohvelirauta. Voitele se pehmeällä voilla esim. pullasutia käyttäen. Lisää taikinaa kuumalle pannulle n.1 dl / vohveli.
  4. Kypsennä vohvelit kullanruskeiksi.
  5. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka. Kokoa vohveleista, kerma-rahkasta ja marjoista kakku.

Vinkki

* Vohveleista tulee rapeita, kun ne paistetaan kuumalla vohveliraudalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
172 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
9 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
120 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)