Vohvelikakku

Vohvelikakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Vohvelikakku

Vohvelikakku

Vohveleista saat helposti näyttävän kakun kokoamalla vohvelit pinoon, ja levittämällä lisäkkeet vohveleiden väliin. Tämä kakku on kesäkauden hitti.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
2
kananmunaa
4 dl
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
pikakaurahiutaleita
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
1 rkl
sokeria
½ tl
kardemummaa
50 g

Väliin

1 dl
1 prk (200 g)
200 g
tuoreita marjoja

Ohje

  1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito. Sekoita keskenään muut kuivat aineet, paitsi kardemumma ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  2. Sulata voi mikrossa tai kattilassa yhdessä kardemumman kanssa, näin kardemumman maku voimistuu. Lisää voisula hiukan jäähtyneenä taikinaan.
  3. Kuumenna vohvelirauta. Voitele se pehmeällä voilla esim. pullasutia käyttäen. Lisää taikinaa kuumalle pannulle n.1 dl / vohveli.
  4. Kypsennä vohvelit kullanruskeiksi.
  5. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka. Kokoa vohveleista, kerma-rahkasta ja marjoista kakku.
Vinkki

Vinkki

* Vohveleista tulee rapeita, kun ne paistetaan kuumalla vohveliraudalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
173 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.