Siirry sisältöön
Kinuskikissan keksikakku
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan keksikakku

Tämän helpommaksi ei täytekakun tekeminen muutu! Ja silti hurjan herkullista! Keksikakut ovat monikäyttöisiä, koska niistä saa rakennettua erilaisia muotoja. Siksi esimerkiksi syntymäpäiväsankarin ikänumerot muuntuvat kakuksi keksejä asettelemalla. Täytteen makua voi helposti tuunata erilaisilla maustetuilla rahkoilla.

Kinuskikissan keksikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 40 Digestive-keksejä

Pursotettava täyte

Koristelu

  • 0 kg tuoreita marjoja
  • 0 kg sitruunamelissaa

Ohje

  1. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon maustettu rahka. Leikkaa suklaa rouheeksi. Huomaa, että suklaan tulee olla riittävän hienoa, jotta palaset mahtuvat pursotettaessa tyllasta ulos. Sekoita suklaarouhe täytteeseen. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla (koko 15 mm).
  2. Lado keksejä tarjoilulautaselle haluamaasi muotoon, esimerkiksi ympäräksi, kranssiksi tai numeroiksi. Kuvan kakkuun on käytetty vain osa kekseistä ja täytteistä, joten saat tarvittaessa isommankin kuvion. Voit myös tehdä kakusta matalamman esimerkiksi kolmella keksikerroksella, jolloin keksit riittävät vielä laajempaan kuvioon. Pursota keksien päälle täytettä ja paina kevyesti päälle seuraavat keksit. Jatka näin, kunnes keksit on käytetty. Koristele päällimmäinen keksikerros esimerkiksi ruusukemaisilla pursotuksilla.
  3. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään 12 tuntia tai seuraavaan päivään, jotta keksit pehmentyvät helposti leikattaviksi.
  4. Koristele pinta tuoreilla marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 191 kcal
Proteiini 3,3 g
Hiilihydraatti 10,9 g
Rasva 15 g
Tyydyttynyt rasva 8,5 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoreita marjoja
  • sitruunamelissaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search