Kinuskikissan keksikakku

Reseptiyhteistyö: Kinuskikissa

Kinuskikissan keksikakku

Kinuskikissan keksikakku

Reseptiyhteistyö Kinuskikissa

Kinuskikissan keksikakku

Tämän helpommaksi ei täytekakun tekeminen muutu! Ja silti hurjan herkullista! Keksikakut ovat monikäyttöisiä, koska niistä saa rakennettua erilaisia muotoja. Siksi esimerkiksi syntymäpäiväsankarin ikänumerot muuntuvat kakuksi keksejä asettelemalla. Täytteen makua voi helposti tuunata erilaisilla maustetuilla rahkoilla.

20 Henkilölle
12 h
00 arvostelua

Ainekset20 n. 20 annosta

Keksikerrokset

40 kpl
Digestive-keksejä

Pursotettava täyte

5 dl
1 rkl
sokeria
600 g
150 g
tummaa suklaata

Koristelu

tuoreita marjoja
sitruunamelissaa

Ohje

  1. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon maustettu rahka. Leikkaa suklaa rouheeksi. Huomaa, että suklaan tulee olla riittävän hienoa, jotta palaset mahtuvat pursotettaessa tyllasta ulos. Sekoita suklaarouhe täytteeseen. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla (koko 15 mm).
  2. Lado keksejä tarjoilulautaselle haluamaasi muotoon, esimerkiksi ympäräksi, kranssiksi tai numeroiksi. Kuvan kakkuun on käytetty vain osa kekseistä ja täytteistä, joten saat tarvittaessa isommankin kuvion. Voit myös tehdä kakusta matalamman esimerkiksi kolmella keksikerroksella, jolloin keksit riittävät vielä laajempaan kuvioon. Pursota keksien päälle täytettä ja paina kevyesti päälle seuraavat keksit. Jatka näin, kunnes keksit on käytetty. Koristele päällimmäinen keksikerros esimerkiksi ruusukemaisilla pursotuksilla.
  3. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään 12 tuntia tai seuraavaan päivään, jotta keksit pehmentyvät helposti leikattaviksi.
  4. Koristele pinta tuoreilla marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.