Reseptiyhteistyö
Kinuskikissan keksikakku
Tämän helpommaksi ei täytekakun tekeminen muutu! Ja silti hurjan herkullista! Keksikakut ovat monikäyttöisiä, koska niistä saa rakennettua erilaisia muotoja. Siksi esimerkiksi syntymäpäiväsankarin ikänumerot muuntuvat kakuksi keksejä asettelemalla. Täytteen makua voi helposti tuunata erilaisilla maustetuilla rahkoilla.

Valmistusaika
Aktiivinen
12 h
Yhteensä
12 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 40 Digestive-keksejä
Pursotettava täyte
-
5 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- 1 rkl sokeria
-
3 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa Irish cream & coffeeValio maustettu rahka Irish cream & coffee sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat…
- 150 g tummaa suklaata
Koristelu
- 0 kg tuoreita marjoja
- 0 kg sitruunamelissaa
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon maustettu rahka. Leikkaa suklaa rouheeksi. Huomaa, että suklaan tulee olla riittävän hienoa, jotta palaset mahtuvat pursotettaessa tyllasta ulos. Sekoita suklaarouhe täytteeseen. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla (koko 15 mm).
- Lado keksejä tarjoilulautaselle haluamaasi muotoon, esimerkiksi ympäräksi, kranssiksi tai numeroiksi. Kuvan kakkuun on käytetty vain osa kekseistä ja täytteistä, joten saat tarvittaessa isommankin kuvion. Voit myös tehdä kakusta matalamman esimerkiksi kolmella keksikerroksella, jolloin keksit riittävät vielä laajempaan kuvioon. Pursota keksien päälle täytettä ja paina kevyesti päälle seuraavat keksit. Jatka näin, kunnes keksit on käytetty. Koristele päällimmäinen keksikerros esimerkiksi ruusukemaisilla pursotuksilla.
- Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään 12 tuntia tai seuraavaan päivään, jotta keksit pehmentyvät helposti leikattaviksi.
- Koristele pinta tuoreilla marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
191 kcal
Proteiini
3,3 g
Hiilihydraatti
10,9 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8,5 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tuoreita marjoja
- sitruunamelissaa