Kinuskikissan keksikäs kinuskikakku

Reseptiyhteistyö: Kinuskikissa

Kinuskikissan keksikäs kinuskikakku

Kinuskikissan keksikäs kinuskikakku

Reseptiyhteistyö Kinuskikissa

Kinuskikissan keksikäs kinuskikakku

Keksikäs kakku on uusi kakkutulokas. Se on erikoiskorkea hyydykekakku, jonka kokoa on kasvatettu useilla keksikerroksilla. Keksikkäiden kerrosten välissä on tietenkin runsaasti ihanaa täytettä: kinuskin maku kastikkeena ja vaahtona sekä raikas puolukka. Raitamaiset kerrokset tekevät reunasta niin näyttävän, että koristelu voi olla yksinkertaisempikin.

12 Henkilölle
6 h
11 arvostelu

Ainekset12 Henkilölle

Pohja

130 g
digestivekeksejä
50 g

Keksikerrokset

220 g
digestivekeksejä

Hyydytetty kinuskikastike

4 dl
2
liivatelehteä

Kinuskivaahtokerros

3
liivatelehteä
2 ½ dl
400 g
2 rkl
vettä

Puolukkavaahtokerros

3 rkl
liivatelehteä
3 dl
¾ dl
sokeria
300 g
150 g
puolukoita
¾ dl
vaniljakreemijauhetta

Koristelu

1 ½ dl
1 ½ tl
sokeria
vihreää pastaväriä
100 g
suklaatähtiä
nonparelleja

Ohje

 1. Vuoraa irtopohjavuoan (sisähalkaisija 16 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reuna korkealla reunakalvolla. Sipaise reunakalvon pintaan hieman öljyä (täyte irtoaa vielä siistimmin). Vuoan ei tarvitse olla erikoiskorkea, sillä tukeva reunakalvo toimii vuoan jatkeena.
 2. Murskaa pohjan digestivet tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
 3. Murskaa täytteen väliin tulevat digestivet karkeaksi rouheeksi painelemalla niitä käsillä tai kaulimella muovipussin sisällä. Isommatkin palat pehmenevät täytteen joukossa.
 4. Laita kaikkien täytteiden liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
 5. Mittaa hyydettyyn kinuskikastikkeeseen tarvittava kinuskikerma laakeaan kattilaan. Mitä isompi kattila sitä nopeammin kinuski valmistuu. Keitä välillä sekoitellen noin 30 minuuttia, kunnes kerma on muuttunut kinuskiksi. Ota kattila liedeltä ja lisää liotetut liivatteet. Sekoita huolellisesti. Anna kinuskin jäähtyä välillä sekoitellen sillä aikaa, kun valmistat muut täytteet.
 6. Vatkaa kinuskivaahtokerroksen kinuskikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kinuskituorejuusto. Nosta kulho välissä jääkaappiin ja valmista puolukkavaahto.
 7. Vatkaa puolukkavaahdon vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljarahka. Soseuta puolukat. Erota puolukkasoseesta puoli desilitraa ja kuumenna se kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita puolukka-liivateseos ja loput puolukkasoseesta vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi joukkoon vaniljakreemijauhe, joka tekee rakenteesta jämäkämpää ja helpottaa kokoamista.
 8. Kuumenna kinuskivaahtoon tuleva vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita kinuskivaahdon joukkoon.
 9. Levitä pohjan päälle kolmasosa puolukkavaahdosta. Levitä reunojen myötäisesti kinuskikastiketta muutaman sentin levyiselle alueelle ja laita keskelle digestivemurskaa ”piilokerrokseksi”. Levitä päälle puolet kinuskivaahdosta. Laita seuraavaksi yhtenäinen keksikerros aivan reunoja myöten. Aloita sitten alusta: puolukkavaahto, kinuski + digestivet, kinuskivaahto, digestivet. Laita päällimmäiseksi loput puolukkavaahdosta ja tasoita pinta.
 10. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa noin 4 tuntia.
 11. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Poista reunakalvo ympäriltä.
 12. Mittaa kerma ja sokeri kulhoon. Värjää kerma vaaleanvihreäksi ennen vaahdotusta sekoittamalla joukkoon pastaväriä vatkaimen hitaimmalla teholla sekoittaen. Vatkaa sitten vaahdoksi. Lisää lopuksi vaniljarahka.
 13. Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota korkeita kekoja ”kuusiksi” kakun päälle.
 14. Koristele suklaatähdillä ja nonparelleilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.