Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan keksikäs kinuskikakku

Keksikäs kakku on uusi kakkutulokas. Se on erikoiskorkea hyydykekakku, jonka kokoa on kasvatettu useilla keksikerroksilla. Keksikkäiden kerrosten välissä on tietenkin runsaasti ihanaa täytettä: kinuskin maku kastikkeena ja vaahtona sekä raikas puolukka. Raitamaiset kerrokset tekevät reunasta niin näyttävän, että koristelu voi olla yksinkertaisempikin.

Kinuskikissan keksikäs kinuskikakku
Kinuskikissan keksikäs kinuskikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 9 Digestive-keksejä
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Keksikerrokset

  • 15 Digestive-keksejä

Hyydytetty kinuskikastike

  • 4 dl
    Valio kinuskikermaa
    Valio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
    Valio kinuskikerma 2,5 dl laktoositon
  • 2 liivatelehteä

Kinuskivaahtokerros

  • 3 liivatelehteä
  • 2½ dl
    Valio kinuskikermaa
    Valio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
    Valio kinuskikerma 2,5 dl laktoositon
  • 2 rasiaa Valio Viola® kinuski tuorejuustoa
  • 2 rkl vettä

Puolukkavaahtokerros

Koristelu


Ohje

Pohja ja keksikerrokset

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 16 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reuna korkealla reunakalvolla. Sipaise reunakalvon pintaan hieman öljyä (täyte irtoaa vielä siistimmin). Vuoan ei tarvitse olla erikoiskorkea, sillä tukeva reunakalvo toimii vuoan jatkeena.
  2. Murskaa pohjan digestivet tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
  3. Murskaa täytteen väliin tulevat digestivet karkeaksi rouheeksi painelemalla niitä käsillä tai kaulimella muovipussin sisällä. Isommatkin palat pehmenevät täytteen joukossa.

Hyydytetty kinuskikastike

  1. Laita kaikkien täytteiden liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.Mittaa hyydettyyn kinuskikastikkeeseen tarvittava kinuskikerma laakeaan kattilaan. Mitä isompi kattila sitä nopeammin kinuski valmistuu. Keitä välillä sekoitellen n. 30 minuuttia, kunnes kerma on muuttunut kinuskiksi. Ota kattila liedeltä ja lisää liotetut liivatteet. Sekoita huolellisesti. Anna kinuskin jäähtyä välillä sekoitellen sillä aikaa, kun valmistat muut täytteet.

Kinuskivaahtokerros

  1. Vatkaa kinuskivaahtokerroksen kinuskikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kinuskituorejuusto. Nosta kulho välissä jääkaappiin ja valmista puolukkavaahto.

Puolukkavaahtokerros

  1. Vatkaa puolukkavaahdon vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljarahka. Soseuta puolukat. Erota puolukkasoseesta puoli desilitraa ja kuumenna se kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita puolukka-liivateseos ja loput puolukkasoseesta vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi joukkoon vaniljakreemijauhe, joka tekee rakenteesta jämäkämpää ja helpottaa kokoamista.
  2. Kuumenna kinuskivaahtoon tuleva vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita kinuskivaahdon joukkoon.

Täyttäminen ja koristelu

  1. Levitä pohjan päälle kolmasosa puolukkavaahdosta. Levitä reunojen myötäisesti kinuskikastiketta muutaman sentin levyiselle alueelle ja laita keskelle digestivemurskaa ”piilokerrokseksi”. Levitä päälle puolet kinuskivaahdosta. Laita seuraavaksi yhtenäinen keksikerros aivan reunoja myöten. Aloita sitten alusta: puolukkavaahto, kinuski + digestivet, kinuskivaahto, digestivet. Laita päällimmäiseksi loput puolukkavaahdosta ja tasoita pinta.
  2. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa noin 4 tuntia.
  3. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Poista reunakalvo ympäriltä.
  4. Mittaa kerma ja sokeri kulhoon. Värjää kerma vaaleanvihreäksi ennen vaahdotusta sekoittamalla joukkoon pastaväriä vatkaimen hitaimmalla teholla sekoittaen. Vatkaa sitten vaahdoksi. Lisää lopuksi vaniljarahka.
  5. Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota korkeita kekoja ”kuusiksi” kakun päälle.Koristele suklaatähdillä ja nonparelleilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 194 kcal
Proteiini 2,3 g
Hiilihydraatti 13,7 g
Rasva 14,5 g
Tyydyttynyt rasva 8,5 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • vihreää pastaväriä
  • suklaatähtiä
  • nonparelleja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search