Reseptiyhteistyö
Kinuskikissan keksikäs kinuskikakku
Keksikäs kakku on uusi kakkutulokas. Se on erikoiskorkea hyydykekakku, jonka kokoa on kasvatettu useilla keksikerroksilla. Keksikkäiden kerrosten välissä on tietenkin runsaasti ihanaa täytettä: kinuskin maku kastikkeena ja vaahtona sekä raikas puolukka. Raitamaiset kerrokset tekevät reunasta niin näyttävän, että koristelu voi olla yksinkertaisempikin.

Valmistusaika
Aktiivinen
6 h
Yhteensä
6 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 9 Digestive-keksejä
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Keksikerrokset
- 15 Digestive-keksejä
Hyydytetty kinuskikastike
-
4 dl
Valio kinuskikermaaValio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
- 2 liivatelehteä
Kinuskivaahtokerros
- 3 liivatelehteä
-
2½ dl
Valio kinuskikermaaValio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
- 2 rasiaa Valio Viola® kinuski tuorejuustoa
- 2 rkl vettä
Puolukkavaahtokerros
- 3 liivatelehteä
-
3 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- ¾ dl sokeria
-
1½ prk
Valio maustettua rahkaa vaniljaValio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
- 150 g puolukoita
- ¾ dl vaniljakreemijauhetta
Koristelu
-
1½ dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- 1½ tl sokeria
- 0 kg vihreää pastaväriä
-
½ prk
Valio maustettua rahkaa vaniljaValio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
- 0 kg suklaatähtiä
- 0 kg nonparelleja
Jaa resepti
Ohje
Pohja ja keksikerrokset
- Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 16 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reuna korkealla reunakalvolla. Sipaise reunakalvon pintaan hieman öljyä (täyte irtoaa vielä siistimmin). Vuoan ei tarvitse olla erikoiskorkea, sillä tukeva reunakalvo toimii vuoan jatkeena.
- Murskaa pohjan digestivet tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
- Murskaa täytteen väliin tulevat digestivet karkeaksi rouheeksi painelemalla niitä käsillä tai kaulimella muovipussin sisällä. Isommatkin palat pehmenevät täytteen joukossa.
Hyydytetty kinuskikastike
- Laita kaikkien täytteiden liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.Mittaa hyydettyyn kinuskikastikkeeseen tarvittava kinuskikerma laakeaan kattilaan. Mitä isompi kattila sitä nopeammin kinuski valmistuu. Keitä välillä sekoitellen n. 30 minuuttia, kunnes kerma on muuttunut kinuskiksi. Ota kattila liedeltä ja lisää liotetut liivatteet. Sekoita huolellisesti. Anna kinuskin jäähtyä välillä sekoitellen sillä aikaa, kun valmistat muut täytteet.
Kinuskivaahtokerros
- Vatkaa kinuskivaahtokerroksen kinuskikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kinuskituorejuusto. Nosta kulho välissä jääkaappiin ja valmista puolukkavaahto.
Puolukkavaahtokerros
- Vatkaa puolukkavaahdon vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljarahka. Soseuta puolukat. Erota puolukkasoseesta puoli desilitraa ja kuumenna se kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita puolukka-liivateseos ja loput puolukkasoseesta vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi joukkoon vaniljakreemijauhe, joka tekee rakenteesta jämäkämpää ja helpottaa kokoamista.
- Kuumenna kinuskivaahtoon tuleva vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita kinuskivaahdon joukkoon.
Täyttäminen ja koristelu
- Levitä pohjan päälle kolmasosa puolukkavaahdosta. Levitä reunojen myötäisesti kinuskikastiketta muutaman sentin levyiselle alueelle ja laita keskelle digestivemurskaa ”piilokerrokseksi”. Levitä päälle puolet kinuskivaahdosta. Laita seuraavaksi yhtenäinen keksikerros aivan reunoja myöten. Aloita sitten alusta: puolukkavaahto, kinuski + digestivet, kinuskivaahto, digestivet. Laita päällimmäiseksi loput puolukkavaahdosta ja tasoita pinta.
- Anna kakun jähmettyä jääkaapissa noin 4 tuntia.
- Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Poista reunakalvo ympäriltä.
- Mittaa kerma ja sokeri kulhoon. Värjää kerma vaaleanvihreäksi ennen vaahdotusta sekoittamalla joukkoon pastaväriä vatkaimen hitaimmalla teholla sekoittaen. Vatkaa sitten vaahdoksi. Lisää lopuksi vaniljarahka.
- Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota korkeita kekoja ”kuusiksi” kakun päälle.Koristele suklaatähdillä ja nonparelleilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
194 kcal
Proteiini
2,3 g
Hiilihydraatti
13,7 g
Rasva
14,5 g
Tyydyttynyt rasva
8,5 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- vihreää pastaväriä
- suklaatähtiä
- nonparelleja