Kinuskikissan kuninkaallinen kerroskakku

Reseptiyhteistyö: kinuskikissa

Kinuskikissan kuninkaallinen kerroskakku

Reseptiyhteistyö: kinuskikissa

Kääretorttu ja etenkin sen fiinimpi versio, unelmatorttu, ovat olleet aikanaan suosittuja juhlaleivonnaisia. Nyt unelmatorttu muuntui kolmikerroksiseksi hääkakuksi. Kakkupala on kaunis, sillä se koostuu ohuista pystysuuntaisista täyteväleistä. Voit pakastaa erilliset kakut täyttämisen jälkeen ja kuorruttaa ja koota juhlia edeltävänä päivänä.

4 h

Ainekset20 n. 20 annosta

Kääretorttupohjat (3 kpl)

9 kpl
munia
4 ½ dl
sokeria
3 dl
perunajauhoja
6 rkl
kaakaojauhetta
3 tl
leivinjauhetta

Irish cream -täyte

700 g
350 g
2 ½ dl
tomusokeria
1 ¼ dl
vaniljakreemijauhetta

Kuorrute

300 g
200 g
2 dl
tomusokeria
¾ dl
vaniljakreemijauhetta

Suklaapursotus

75 g
tummaa suklaata
100 g
¾ dl

Koristelu

ruusuja
pillejä

Ohje

  1. Ota täytteen ja kuorrutteen rahka ja voi huoneenlämpöön pehmenemään hyvissä ajoin ennen valmistamista.
  2. Koko pohjataikinan valmistaminen vaatii hyvin ison kulhon. Voit tarvittaessa tehdä yhden pohjan erikseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Levitä kolmannes taikinasta pellille leivinpaperin päälle. Paistaa 200 asteessa 8-10 minuuttia. Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Irrota leivinpaperi pohjasta. Saat estettyä pinnan repeilyn, kun esikäärit levyn heti lämpimänä rullalle ja annat jäähtyä liinalla peitettynä.
  3. Paista kaksi muuta pohjaa samaan tapaan.
  4. Yhdistä täytteen rahka ja voi keskenään vatkaimella sekoittaen. Lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljakreemijauhe. Kreemijauhe sitoo rakennetta.
  5. Avaa rullalle käärityt torttupohjat ja levitä päälle täyte. Leikkaa levyt pituussuunnassa neljään osaan, jolloin saat yhteensä 12 suikaletta.
  6. Kääri suikale rullalle ja jatka kierittämällä ympärille lisää suikaleita. Kun rulla kasvaa isommaksi, voit nostaa sen pystyyn tarjoilulautaselle ja lisätä uudet suikaleet siinä. Muodosta yhteensä kolme kakkua, joiden halkaisijat ovat noin 19,5 cm, 14,5 cm ja 9,5 cm. Nosta kakut jääkaappiin (tai pakastimeen) jähmettymään hetkeksi.
  7. Valmista kuorrute samaan tapaan kuin edellä täyte. Levitä kuorrute samantien kakun pinnalle ohueksi, peittäväksi kerrokseksi. Kuorrutetta ei tarvitse levittää kahden isomman kakun keskelle, koska se osa peittyy päälle tulevalla kakulla. Jos kuorrute on liian jäykkää levitettäväksi, voit pehmittää sitä lämmittämällä varoen mikrossa miedolla lämmöllä tai kuumassa vesihauteessa. Nosta kakut jääkaappiin, jotta pinta jähmettyy.
  8. Nosta kakut lastan avulla päällekkäin.
  9. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai kuumassa vesihauteessa. Sekoita ohuena nauhana koko ajan vatkaimella hyvin sekoittaen rahkan joukkoon. Lisää kerma, jotta rakenne notkistuu. Laita suklaatahna pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (koko 7 mm). Pursota pieniä palleroita jokaisen kerroksen alareunaan.
  10. Koristele kakku hieman ennen tarjoilua ruusuilla. Leikkaa ruusuista varret pois, jätä vartta kuitenkin noin 5 cm:n pätkä. Leikkaa juomapilleistä tätä sentin tai pari pidempiä pätkiä. Työnnä ruusu pillin sisään ja sitten pillin kanssa kakkuun.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö