Reseptiyhteistyö
Kinuskikissan latte-rahkamunkit
Rahkamunkeilla pääsee nopeasti ihanan sokeristen vappuherkkujen makuun, sillä taikina tehdään ilman hiivaa ja on heti paistovalmis. Valion maustetuilla rahkoilla munkkeihin saa näppärästi erilaisia makuvivahteita. Kuorrute toimii maun viimeistelijänä ja tietenkin silmäkarkkina. Näissä munkeissa teemana on maitokahvi.

Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa Irish cream & coffeeValio maustettu rahka Irish cream & coffee sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat…
-
½ dl
Valio Eila® Latte original maitokahvijuomaaValio Latte Original on raikas, laktoositon maitokahvijuoma Jyväskylästä! Nappaa mukaan ja nauti viilentävä juoma toimistolla,…
- 1 kananmuna
- 3¼ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
Paistamiseen
- 8 dl rypsiöljyä
Pinnalle
- 0 kg hienoa sokeria
- 4 dl tomusokeria
-
½ dl
Valio Eila® Latte original maitokahvijuomaaValio Latte Original on raikas, laktoositon maitokahvijuoma Jyväskylästä! Nappaa mukaan ja nauti viilentävä juoma toimistolla,…
- 0 kg kahvipapumakeisia tai suklaarusinoita
Jaa resepti
Ohje
- Sulata voi. Lisää joukkoon rahka ja maitokahvijuoma.
- Sekoita joukkoon muna.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään.
- Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.
- Ripottele leivinpaperille jauhoja ja annostele taikina pieniksi nokareiksi. Perusannoksesta tulee 20 munkkia. Älä tee tätä isompia munkkeja, jotta munkit kypsyvät sisältä saakka. Koko liki tuplaantuu paistamisen aikana.
- Muotoile nokareet jauhoja apuna käyttäen, kevyesti käsien välissä pyöritellen palloiksi.
- Kuumenna öljy laakeassa teräskattilassa 170-180-asteiseksi.
- Nosta taikinapalloja öljyyn varovasti käsilläsi. Paista kattilan koosta riippuen 4-5 munkkia kerrallaan. Kun ensimmäinen puoli on ruskistunut, käännä munkki reikäkauhalla (tai esimerkiksi haarukalla tai pihdeillä) ympäri. Kun kumpikin puoli on kypsynyt, nosta munkki reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle.
- Pyörittele vastapaistetut munkin sokerissa (sokeroinnin voi jättää tekemättä, jos valmistat kuorrutteen).
- Yhdistä tomusokerista ja maitokahvijuomasta kuorrute. Laita aluksi hieman vajaa annos maitokahvia, sillä optimaalinen määrä voi olla muutamasta tipasta kiinni. Kuorrute on sopivan paksua, kun se ei valu munkin päältä pois, mutta levittyy kuitenkin tasaisesti.
- Annostele kuorrutetta munkkien päälle. Viimeistele munkit kahvipapumakeisilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
545 kcal
Proteiini
2,8 g
Hiilihydraatti
34,2 g
Rasva
44,5 g
Tyydyttynyt rasva
4,3 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- hienoa sokeria
- kahvipapumakeisia tai suklaarusinoita