Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan latte-rahkamunkit

Rahkamunkeilla pääsee nopeasti ihanan sokeristen vappuherkkujen makuun, sillä taikina tehdään ilman hiivaa ja on heti paistovalmis. Valion maustetuilla rahkoilla munkkeihin saa näppärästi erilaisia makuvivahteita. Kuorrute toimii maun viimeistelijänä ja tietenkin silmäkarkkina. Näissä munkeissa teemana on maitokahvi.

Kinuskikissan latte-rahkamunkit
Kinuskikissan latte-rahkamunkit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

Paistamiseen

  • 8 dl rypsiöljyä

Pinnalle

  • 0 kg hienoa sokeria
  • 4 dl tomusokeria
  • ½ dl
    Valio Eila® Latte original maitokahvijuomaa
    Valio Latte Original on raikas, laktoositon maitokahvijuoma Jyväskylästä! Nappaa mukaan ja nauti viilentävä juoma toimistolla,…
    Valio Latte original maitokahvijuoma 1 l laktoositon
  • 0 kg kahvipapumakeisia tai suklaarusinoita

Ohje

  1. Sulata voi. Lisää joukkoon rahka ja maitokahvijuoma.
  2. Sekoita joukkoon muna.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  4. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.
  5. Ripottele leivinpaperille jauhoja ja annostele taikina pieniksi nokareiksi. Perusannoksesta tulee 20 munkkia. Älä tee tätä isompia munkkeja, jotta munkit kypsyvät sisältä saakka. Koko liki tuplaantuu paistamisen aikana.
  6. Muotoile nokareet jauhoja apuna käyttäen, kevyesti käsien välissä pyöritellen palloiksi.
  7. Kuumenna öljy laakeassa teräskattilassa 170-180-asteiseksi.
  8. Nosta taikinapalloja öljyyn varovasti käsilläsi. Paista kattilan koosta riippuen 4-5 munkkia kerrallaan. Kun ensimmäinen puoli on ruskistunut, käännä munkki reikäkauhalla (tai esimerkiksi haarukalla tai pihdeillä) ympäri. Kun kumpikin puoli on kypsynyt, nosta munkki reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle.
  9. Pyörittele vastapaistetut munkin sokerissa (sokeroinnin voi jättää tekemättä, jos valmistat kuorrutteen).
  10. Yhdistä tomusokerista ja maitokahvijuomasta kuorrute. Laita aluksi hieman vajaa annos maitokahvia, sillä optimaalinen määrä voi olla muutamasta tipasta kiinni. Kuorrute on sopivan paksua, kun se ei valu munkin päältä pois, mutta levittyy kuitenkin tasaisesti.
  11. Annostele kuorrutetta munkkien päälle. Viimeistele munkit kahvipapumakeisilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 553 kcal
Proteiini 3 g
Hiilihydraatti 30,3 g
Rasva 47,2 g
Tyydyttynyt rasva 4,5 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • hienoa sokeria
  • kahvipapumakeisia tai suklaarusinoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search