Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan pinkki voileipäkakku

Tätä voileipäkakkua ei voi ohittaa juhlapöydässä. Vaarana on, että tällä kertaa suolainen kakku varastaa koko shown. Valion tämän kevään uutuus, mascarponejuusto, antaa täytteelle kermaista täyteläisyyttä. Kakussa on kuitenkin runsaasti kasviksia, joten se on raikas ja sopii hyvin täydentämään tuhdimpia makeita herkkuja. Värinsä kakku saa luonnollisesti punajuuresta.

Kinuskikissan pinkki voileipäkakku
Kinuskikissan pinkki voileipäkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 175 g hapankorppuja
  • 65 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • ½ dl
    Valio Eila® kevytmaitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon

Täyte

  • 20 cm kurkkua
  • 1 (à 200 g)
    Valio Keittiön salaattijuustopala
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön salaattijuustopala e200 g laktoositon
  • 1½ dl rucolaa, hienonnettuna
  • 1 punasipuli
  • 1½ dl aurinkokuivattua tomaattia, hienonnettuna
  • 1 punainen paprika
  • 100 g etikkapunajuurta
  • valkosipulinkynttä
  • 3 (à 2 g) liivatelehteä
  • 1 prk (à 2 dl)
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • ½ tl suolaa
  • 2 rasia (à 200 g)
    Valio Keittiön mascarponea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Mascarpone e200 g laktoositon
  • ½ dl etikkapunajuurilientä
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Kiille

  • 3 (à 2 g) liivatelehteä
  • 3½ dl vettä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ dl etikkapunajuurilientä

Koristelu

  • 0 kg punasipuli
  • 0 kg kurkkua
  • 0 kg herneenversoja

Ohje

Pohja

  1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halkaisija 23 cm) leivinpaperilla. Kierrä reunan suojaksi reunakalvo saadaksesi kakun irtoamaan vuoasta siistimmin.
  2. Murskaa hapankorput tehosekoittimessa. Sulata voi. Yhdistä hapankorppumurska, voisula ja maito.
  3. Levitä seos kevyesti painellen vuoan pohjalle. Anna pohjan kovettua jääkaapissa.

Täyte

  1. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Laita raaste valumaan siivilään muiden valmisteluiden ajaksi.
  2. Hienonna salaattijuusto murumaiseksi. Hienonna rucola, punasipuli ja aurinkokuivattu tomaatti. Leikkaa paprika ja punajuuri pieniksi kuutioiksi. Murskaa valkosipulinkynnet.
  3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  4. Vatkaa vispikerma ja suola vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone.
  5. Kuumenna punajuuriliemi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita mascarponevaahdon joukkoon. Kääntele joukkoon kaikki loput täyteainekset. Rouhi joukkoon mustapippuria.
  6. Levitä täyte vuokaan. Painele huolellisesti reunaa vasten, jotta sinne ei jää ilmataskuja. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia, maun kannalta mieluiten yön yli.

Kiille

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Yhdistä vesi, sitruunamehu ja punajuuriliemi keskenään.
  2. Kuumenna noin puoli desilitraa nesteestä kiehuvaksi. Sulata siihen liotetut liivatteet. Yhdistä lopun nesteen kanssa.
  3. Pidä kiillettä jääkaapissa välillä sekoitellen, kunnes se alkaa muuttua hieman hyytelömäiseksi, mutta on yhä juoksevaa. Kaada sitten kakun päälle.
  4. Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

Koristelu

  1. Irrota vuoan reunaosa. Poista reunakalvo. Siirrä kakku tarjoilulautaselle.
  2. Kuori punasipuli ja aseta se kantaosa alaspäin alustalle. Halkaise sipuli siten, että jätät palat kantaan kiinni. Puolita sitten toiseen suuntaan ja leikkaa syntyneet neljä lohkoa vielä kahtia. Näin saat kahdeksan terälehden kukan. Taivuta terälehtiä varovasti ulospäin.
  3. Leikkaa tuorekurkusta juustohöylällä pitkiä suikaleita. Taivuta suikaleet aaltoilevaksi kuvioksi ja sido paikoilleen cocktailtikulla. Anna olla jääkaapissa pari tuntia, jonka jälkeen tikun voi poistaa.
  4. Aseta sipulikukka, kurkkukuviot ja herneenversoja kiilteen päälle toiselle reunalle.
  5. Voit täydentää koristelua ruusuilla. Suojaa ruusujen varret huolellisesti foliolla ennen kakkuun työntämistä, jotta ne eivät ole suoraan kosketuksissa kakun kanssa. Voit myös käyttää varsien suojana kukkapiikkejä tai paksuja juomapillejä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 208 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 8,8 g
Rasva 16,7 g
Tyydyttynyt rasva 9,3 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • punasipuli
  • kurkkua
  • herneenversoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search