Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan rakettipiirakka

Vuoden vaihtuessa iloitellaan väreillä ja ollaan leikkimielellä. Syötävällä ilotulitusraketilla uusi vuosi vaihtuu makeasti. Kreemitäyte ja suklaakermasta valmistettu kuorrute ovat ihana yhdistelmä piirakan päällä. Valmistaminen ei ole vaikeaa, sillä raketin hahmo muodostuu parilla veitsenvedolla. Koristelu hoituu värikkäillä makeisilla.

Kinuskikissan rakettipiirakka
Kinuskikissan rakettipiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 125 g
    Valio voita huoneenlämpöisenä
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2¾ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 2 dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l

Täyte

  • 2 rkl sokeria
  • 1½ tl perunajauhoja
  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 keltuainen
  • 100 g
    Valio voita huoneenlämpöisenä
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 tl vaniljasokeria

Suklaakuorrute

Koristelu

  • 0 kg strösseliä tai koristerakeita
  • 0 kg karkkinauhoja
  • 0 kg makeisia
  • 0 kg suklaatähtiä

Ohje

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
  2. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle n. 20 x 30 cm kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
  3. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Valmista pohjan jäähtyessä täyte.
  4. Yhdistä kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää kuohukerma ja keltuainen. Kuumenna vispilällä koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Ota heti liedeltä, kun seos alkaa muuttua paksummaksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi. Lisää voivaahtoon vaniljasokeri ja jäähtynyt kiisseli.
  6. Levitä kreemi pohjan päälle.
  7. Tasoita reunat ja leikkaa suorakaiteen toisesta päädystä kaksi kolmiota pois, jotta syntyy raketin kärki. Aseta nämä palat toiseen päätyyn raketin "hännäksi". Tasoita palojen rajakohta kreemillä. Nosta levy jääkaappiin, jotta pinta jähmettyy.
  8. Mittaa suklaakerma kattilaan. Kiehuta sekoitellen, kunnes kerma on paksuuntunut ja väri muuttunut tummanruskeaksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja levitä kreemin päälle.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 331 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 25,3 g
Rasva 23,8 g
Tyydyttynyt rasva 13,6 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • strösseliä tai koristerakeita
  • karkkinauhoja
  • makeisia
  • suklaatähtiä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search