Kinuskikissan vegaaninen Biscoff-kakku
Biscoff-kakku on uskomattoman herkullinen vegaaninen vaihtoehto – ja enemmän! Se hurmaa kaikki vieraat ruokarajoitteista riippumatta. Erinomaisesti vaahtoutuva kasvivispi antaa täytteelle täydellisen rakenteen ja kuohkeuden. Keksilevite jäähdytetään yhdistämällä se ensin vaniljavalmisteeseen ja sekoittamalla sitten vaahdon joukkoon.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni180°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 150 g keksejä, Lotus Biscoff
- 50 g vegaanista margariinia
Täyte
-
1 prk (2,5 dl)
Valio Oddlygood® Easy Whipping vispituotettaOddlygood® Easy Whipping on kasvipohjainen vaihtoehto vispikermalle. Lempeän makuinen ja kauniin valkoinen vaahto vatkautuu helposti…
- 300 g Lotus Biscoff -karamellisoitua keksilevitettä
-
2 prk (à 130 g)
Oddlygood® Dessert dreamy caramel -tuotettaOddlygood® Dreamy Caramel on kuin tehty erityisiin hetkiin. Tai milloinkas nyt ei lempeä kinuskisuus maistuisi?…
Pinnalle
- 100 g Lotus Biscoff -karamellisoitua keksilevitettä
-
¾ dl
Valio Oddlygood® Easy Whipping vispituotettaOddlygood® Easy Whipping on kasvipohjainen vaihtoehto vispikermalle. Lempeän makuinen ja kauniin valkoinen vaahto vatkautuu helposti…
- 1 tl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g keksejä, Lotus Biscoff
Ohje
- Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reuna kalvolla saadaksesi kakun irtoamaan siistimmin.
- Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata margariini ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.
- Vatkaa kasvivispi napakaksi vaahdoksi.
- Lusikoi keksilevite lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 180 W) noin minuutti (tai kuumassa vesihauteessa).
- Sekoita keksilevite vatkaimella koko ajan sekoittaen vaniljan makuisen leivontavalmisteen joukkoon.
- Yhdistä keksiseos kasvivispivaahdon kanssa.
- Levitä täyte vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia.
- Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Tasoita reuna lastalla.
- Sulata koristeluun varattu keksilevite kuumassa vesihauteessa. Rakenne on sitä juoksevampaa mitä kuumemmaksi sen lämmität. Lusikoi levitettä laikuiksi kakun reunalle ja anna pudota myös sivureunaa pitkin.
- Mittaa pursotuksia varten kasvivispi, sokeri ja vaniljasokeri kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursota ruusukkeita kakun päälle.
- Viimeistele koristelu kokonaisilla ja murskatuilla kekseillä.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.