Reseptiyhteistyö
Kinuskikissan vegaaninen Biscoff-kakku
Biscoff-kakku on uskomattoman herkullinen vegaaninen vaihtoehto – ja enemmän! Se hurmaa kaikki vieraat ruokarajoitteista riippumatta. Erinomaisesti vaahtoutuva kasvivispi antaa täytteelle täydellisen rakenteen ja kuohkeuden. Keksilevite jäähdytetään yhdistämällä se ensin vaniljavalmisteeseen ja sekoittamalla sitten vaahdon joukkoon.

Valmistusaika
Aktiivinen
5 h
Yhteensä
5 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni180°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 150 g keksejä, Lotus Biscoff
- 50 g vegaanista margariinia
Täyte
-
1 prk (2,5 dl)
Valio Oddlygood® Easy Whipping vispituotettaValio Oddlygood® Easy Whipping on kasvipohjainen vaihtoehto vispikermalle. Lempeän makuinen ja kauniin valkoinen vaahto vatkautuu…
- 300 g Lotus Biscoff -karamellisoitua keksilevitettä
-
2 prk (à 130 g)
Valio Oddlygood® Dessert dreamy caramel -tuotettaOddlygood® Dreamy Caramel on kuin tehty erityisiin hetkiin. Tai milloinkas nyt ei lempeä kinuskisuus maistuisi?…
Pinnalle
- 100 g Lotus Biscoff -karamellisoitua keksilevitettä
-
¾ dl
Valio Oddlygood® Easy Whipping vispituotettaValio Oddlygood® Easy Whipping on kasvipohjainen vaihtoehto vispikermalle. Lempeän makuinen ja kauniin valkoinen vaahto vatkautuu…
- 1 tl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g keksejä, Lotus Biscoff
Jaa resepti
Ohje
- Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reuna kalvolla saadaksesi kakun irtoamaan siistimmin.
- Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata margariini ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.
- Vatkaa kasvivispi napakaksi vaahdoksi.
- Lusikoi keksilevite lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 180 W) noin minuutti (tai kuumassa vesihauteessa).
- Sekoita keksilevite vatkaimella koko ajan sekoittaen vaniljan makuisen leivontavalmisteen joukkoon.
- Yhdistä keksiseos kasvivispivaahdon kanssa.
- Levitä täyte vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia.
- Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Tasoita reuna lastalla.
- Sulata koristeluun varattu keksilevite kuumassa vesihauteessa. Rakenne on sitä juoksevampaa mitä kuumemmaksi sen lämmität. Lusikoi levitettä laikuiksi kakun reunalle ja anna pudota myös sivureunaa pitkin.
- Mittaa pursotuksia varten kasvivispi, sokeri ja vaniljasokeri kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursota ruusukkeita kakun päälle.
- Viimeistele koristelu kokonaisilla ja murskatuilla kekseillä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
372 kcal
Proteiini
3,5 g
Hiilihydraatti
32,4 g
Rasva
25,5 g
Tyydyttynyt rasva
12,7 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa