Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan vegaaninen Biscoff-kakku

Biscoff-kakku on uskomattoman herkullinen vegaaninen vaihtoehto – ja enemmän! Se hurmaa kaikki vieraat ruokarajoitteista riippumatta. Erinomaisesti vaahtoutuva kasvivispi antaa täytteelle täydellisen rakenteen ja kuohkeuden. Keksilevite jäähdytetään yhdistämällä se ensin vaniljavalmisteeseen ja sekoittamalla sitten vaahdon joukkoon.

Kinuskikissan vegaaninen Biscoff-kakku
Kinuskikissan vegaaninen Biscoff-kakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g keksejä, Lotus Biscoff
  • 50 g vegaanista margariinia

Täyte

Pinnalle

  • 100 g Lotus Biscoff -karamellisoitua keksilevitettä
  • ¾ dl
    Valio Oddlygood® Easy Whipping vispituotetta
    Oddlygood® Easy Whipping on kasvipohjainen vaihtoehto vispikermalle. Lempeän makuinen ja kauniin valkoinen vaahto vatkautuu helposti…
    Oddlygood® Easy Whipping 2,5 dl UHT
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g keksejä, Lotus Biscoff

Ohje

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reuna kalvolla saadaksesi kakun irtoamaan siistimmin.
  2. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata margariini ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.
  3. Vatkaa kasvivispi napakaksi vaahdoksi.
  4. Lusikoi keksilevite lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 180 W) noin minuutti (tai kuumassa vesihauteessa).
  5. Sekoita keksilevite vatkaimella koko ajan sekoittaen vaniljan makuisen leivontavalmisteen joukkoon.
  6. Yhdistä keksiseos kasvivispivaahdon kanssa.
  7. Levitä täyte vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia.
  8. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Tasoita reuna lastalla.
  9. Sulata koristeluun varattu keksilevite kuumassa vesihauteessa. Rakenne on sitä juoksevampaa mitä kuumemmaksi sen lämmität. Lusikoi levitettä laikuiksi kakun reunalle ja anna pudota myös sivureunaa pitkin.
  10. Mittaa pursotuksia varten kasvivispi, sokeri ja vaniljasokeri kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursota ruusukkeita kakun päälle.
  11. Viimeistele koristelu kokonaisilla ja murskatuilla kekseillä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 372 kcal
Proteiini 3,5 g
Hiilihydraatti 32,4 g
Rasva 25,5 g
Tyydyttynyt rasva 12,7 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search